“İyilik Ödülleri”ni kimler aldı?

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "5. Uluslararası İyilik Ödülleri" ödül töreninde “İyilik Ödülleri” sahiplerini buldu.

Ekleme: 14.03.2019 01:10:23 / Güncelleme: 14.03.2019 01:21:57 / Kültür & Sanat / Ankara Haberleri
Destek için 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen "5. Uluslararası İyilik Ödülleri" programı düzenlendi.

Hacı Bayram Camisi Başimamı Ahmet Karalı'nın Kur'an tilaveti ile başlayan törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile çok sayıda yabancı davetli de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesinde ödül töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ve ödüle layık görülenler programda konuşmalar yaptılar.

7 İYİLİK ÖNCÜSÜNE ÖDÜL

Yapılan değerlendirmeler neticesinde Türkiye'den ve yurt dışından bini aşkın yaşanmış iyilik hikayesi içerisinden belirlenen 7 iyilik öncüsü hakkında hazırlanan videolar izlendi.

Daha sonra "İyilik Ödülü" almaya hak kazanan 7 iyilik öncüsüne ödülleri takdim edildi.

Bu kapsamda, Bosna'da kurduğu aşeviyle günde binden fazla ihtiyaç sahibine yemek dağıtan Zilha Şita,

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde evi olmayanların rahatça kullanabilmeleri için caminin alt katına banyo yaptırıp gönüllü berberlik hizmeti veren Selime Hatun Camisi İmam Hatibi Osman Gökrem,

Filistin'de Yahudi yerleşimcilerin ısrarlarına ve yüksek fiyat teklif etmelerine rağmen Mescid-i Aksa'ya ve Burak Duvarı'na bakan evini satmayan Ayşe Masluhi,

görme engellilerin kendisi gibi zorluk çekmemesi için 12. sınıf Arapça ders kitabını Braille alfabesine çeviren doğuştan görme engelli Huzeyfe Aydın ödüllerini aldı.

Genç yaşında cezaevinde yatıp, ailesi cezaevlerinde bulunan çocuklarla 20 yılı aşkın zamandır adeta bir baba gibi ilgilenen oyuncu Turgay Tanülkü,

20'li yaşlarında İslam'ı seçen ve Mali sokaklarında dolaşırken gördüğü fakir çocuklardan etkilenip bir vakıf açan futbolcu Frederic Omar Kanaute

40 yıldır Darülaceze gönüllüsü olarak yaşlıların tırnak bakımı, banyo ve yemek gibi ihtiyaçlarıyla ilgilenen Şengül Kazan'a ödül takdim edildi.

Ödül için Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe teşkilatları, yurt dışı temsilcilikleri, Türkiye Diyanet Vakfının 140 ülkede iş birliği yaptığı kurumlar, internet ve medya taramalarıyla farklı dillerde bini aşkın hikaye, oluşturulan komisyonlar tarafından titizlikle incelendi.

Ödüle layık görülen Filistinli Ayşe Masluhi "Bizler, sizlerin desteklerine gerçekten Kudüs'te ihtiyaç duymaktayız. Çünkü Kudüs'ün kimliği değiştirilmeye çalışılıyor. Kudüs, Yahudileştirilmek isteniyor ama sizin desteğiniz, duruşunuz ve bizim oradaki sabrımız ve duruşumuzla buna izin vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Mali asıllı futbolcu Kanaute ise ödüle layık görüldüğü için memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bizim inancımıza göre Yaradan bizlere, bizlerin ne kadar ünlü, paramız, kaç gol atmış olduğumuza göre değil aksine farklı şekilde yargılayacak. Kalbimizin içinde ne olduğuna bakacak. Eylemlerimiz ve amellerimizin ne olduğuna bakacak. Bunları yaparken ne kadar samimi olduğumuza bakacak. Onlara göre hesap vereceğiz. Ben bir futbolcuyken kariyerimde hep takımım için goller attım ama Müslüman olarak bundan çok daha fazlasını yapmam gerektiğini düşünüyorum. Hep beraber artık insanlık adına atalım gollerimizi."

Bu yılki "Vefa Ödülü"ne hayatı boyunca imam hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için mücadele eden ve Türkiye'nin ilk İmam Hatip Lisesi Müdürü unvanını alan Mahmut Celalettin Ökten değer görüldü.

Kaynak, AA