Özgün okul projesi uygulanmaya başlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Özgün Okul Projesi, Yenişehir Ortaokulunda uygulamaya geçirildi.

Ekleme: 09.03.2019 15:20:03 / Güncelleme: 09.03.2019 15:21:24 / Eğitim / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, özgün okul uygulamasının tanıtımı için Yenişehir Ortaokulunda bir program düzenlendi. Programa, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ve Yenişehir Ortaokulu Müdürü Bilal Aksoy katıldı.

Uygulama ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Şırnak İl Mili Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrencilere özgüven, otokontrol ve sorumluluk kazandırmak amacıyla okullarında zilsiz sisteme geçildiğini belirtti.

2023 vizyonuna uygun bir eğitim ortamı oluşturmak ve alışılmışın dışına çıkıp farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Yılmaz, “Özgün Okul Projesi ile cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonuna uygun bir eğitim ortamı oluşturmak ve alışılmışın dışına çıkıp, farkındalık oluşturmak istedik. Tabi bunu bir ekip ruhuyla başardık. Yönetimimin, öğretmenlerimin, öğrencilerimin ve okul aile birliğinin desteğiyle bunu başardık." dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Yılmaz, amaçlarının; öğrencilere görev ve sorumluluk bilincini aşılamak, dijital ve analog saat kullanımını öğrencilere öğretmek, zilin hem mahalle sakinleri hem de öğretmen ve öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırmak, olduğunu söyledi.

Yılmaz proje ile ilgili hedefleri hakkında şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanı'mızın telkin ve tavsiyeleri doğrultusunda okulumuzda farklı bir atmosfer oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerin kendilerini daha güvenli hissedebileceği bir ortamda eğitim görmelerini sağlayarak, eğitim ortamını kötü kokulardan arındırıp hijyenik bir alan oluşturmak, öğretmen ve velilerimizin güvenlik ve temizlikle ilgili kaygılarını gidermek, bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyet alanları oluşturmak, zaman, emek israfını engellemek ve öğrencileri sınavlara hazırlamak.”

Okulda kurulan müzik sınıfı, fen laboratuvarı ve z-kütüphane ile öğrencilere, belirli gün ve haftalarda bilimsel çalışmalarda bulunacak alanlar oluşturduklarına dikkat çeken Yılmaz, “Öğrencilerin ve öğretmenlerin saatleri takip ederek ders giriş ve çıkışlarına uymalarını sağladık. Bu şekilde okuldaki zil sistemi devre dışı bırakılmış ve sessiz bir ortam oluşturulmuştur. Okulumuzda kurulan müzik sınıfı, fen laboratuvarı ve z-kütüphane ile öğrencilerin boş zamanlarında, belirli gün ve haftalar ile bilimsel çalışmalarda kullanabilecekleri alanları hizmete sunduk." diye konuştu.

Öğrencilere daha güvenli bir ortam sağlamak ve oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla yaptıkları çalışmalara değinen Yılmaz, "Sınıf ve koridor pencerelerine toplam 180 tane güvenlik kilidi, merdiven boşlukları için güvenlik fileleri, merdiven basamakları için kaydırmaz bant ve okulumuzun uygun yerlerine uyarı levhaları taktık. Bayrak törenleri dışındaki diğer günler için sabah törenlerini uygulamadan kaldırıp zaman ve emekten tasarruf ettik. Okulumuza alınan 4 adet geniş alan koku makinesi sayesinde istenmeyen kokular giderilmiş oldu. Öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanları koruma bilinci kazandırmak amacıyla kantin bölgesine 2 adet akvaryum kurulumu yaptık. Uygun alanlarda oluşturulan test çözme ve etüt odalarında öğrencilere konu tekrarı yapma imkânı vererek sınavlara daha iyi hazırlanmaları sağladık.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Yılmaz, uygulama hakkında öğrencilerle sohbet etti. (Ahmet Uçar – İLKHA)