Kocaeli'den 25 ülkeye yerli diş implantı ihracatı

Kocaeli'deki Marmara Teknokent'te faaliyet gösteren özel bir firma TÜBİTAK MAM'la geliştirdiği kuru SLA yüzeyli yüzde 100 yerli olarak geliştirdikleri yapay diş köklerini ihraç ettikleri ülke sayısını 25'e çıkardı.

Ekleme: 02.03.2019 12:00:14 / Güncelleme: 02.03.2019 12:00:14 / Bilim & Teknoloji / Kocaeli Haberleri
Destek için 

KOCAELİ

Kocaeli'deki Marmara Teknokent'te (MARTEK) faaliyet gösteren DTI İmplant, TÜBİTAK MAM Kimya Enstitüsü, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ile geliştirdiği kuru SLA yüzeyli yerli yapay diş kökleri için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay aldı. Böylece, yerli implantta ABD'ye yapmayı planladığı ihracatta önemli bir engeli aşan firma, ürünlerini dünyanın dört bir yanına sattığı ülkeler arasına ABD'yi de dahil etti.

ÜRÜNÜN RAF ÖMRÜ, EMSALLERİNİN 5 KATI

DTI İmplant Genel Müdürü Dr. Talat Buğur, firmanın, TÜBİTAK MAM Serbest Bölgesi'nde diş implantları yaptıklarını ifade ederek, implantları SLA veya SLA aktif yüzey olarak ürettiklerini söyledi. Geliştirdikleri ürünün teknolojisinden bahseden Buğur, şöyle devam etti: "Bizim burada 'DTI Active' diye nitelediğimiz ürün, implantların çene kemiğindeki protez aşamasına çok daha hızlı geçmesini sağlıyor. Bu teknolojide dünyada 4-5 firmanın ürettiği ürünler var fakat bunların raf ömrü bir yıl ve ıslak bir ortamda ürünün tedarik edilmesi söz konusuyken biz bunu kuru olarak elde ettik. Bu da dünyada sadece bizde olan bir teknoloji. Ürünümüzün raf ömrü 5 yıl olmasından dolayı gerek hekimlerimiz gerekse uluslararası ticaret anlamında bize çok büyük bir artı sağlıyor. Bu elde ettiğimiz teknolojiyle hastalarımızın diş protezlerine sahip olma süresini daha da kısaltıyor."

Kaynak, AA