Peygamber Sevdalıları'ndan Salavat Seferberliğine davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı, yaptığı açıklamada mart ve nisan ayları boyunca "Her Güne Binler Salâvat" sloganıyla Salavat Seferberliği başlattıklarını duyurdu.

Ekleme: 01.03.2019 12:05:02 / Güncelleme: 01.03.2019 13:11:17 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Ahlakını Yayma, Yaşatma, Yardımlaşma, Dayanışma Ve Eğitim Vakfı (Peygamber Sevdalıları Vakfı), "Her Güne Binler Salâvat" sloganıyla Salavat Seferberliği başlattıklarını açıkladı.

Salavat Seferberliğinin mart ve nisan ayları boyunca devam edeceği belirtilen açıklamada, tüm Peygamber sevdalıları Salavat Seferberliğine iştirak etmeleri hususunda davet edildi.

"Bizleri karanlıklardan aydınlıklara çıkaran Rabbimize hamd, muttakilerin önderi Resul-i Ekrem'e (sallallahu aleyhi vesellem) salat ve selam olsun." denilerek başlayan açıklama, şu ayet ve hadisle devam etti:

"Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber'e salat(salavat) ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin." (Ahzab-56)

"Kim bana bir defa salât ve selâm getirirse bu sebeple Allah Teâlâ da ona on misli merhamet eder." (Müslim)

"O'na salat getirmek, O'nu yüceltmek üzerimize düşen elzem bir vazifedir"

Salavat Seferberliğinin her yıl düzenlendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Her Güne Binler Salâvat' sloganıyla Salavat Seferberliği başlatmış bulunmaktayız. Mart ve nisan ayları boyunca Salavat Seferberliğimiz devam edecektir. Bu tatlı seferberliğe iştirak edecek bütün Peygamber âşıkları, mart ve nisan ayı boyunca dillerinden ve gönüllerinden hiç eksiltmediği salâvatlarını arttırarak zikirlerine şevkle devam etmelidirler. O Resulün 'Kıyamet günü bana insanların en yakın olanları, bana en çok salât ve selâm getirenlerdir' sözüne mazhar olabilmek için zaman ve mekân sınırlaması koymadan O'na salat getirmek, O'nu yüceltmek üzerimize düşen elzem bir vazifedir." denildi.

"O'nun ismi bile gönüllere şifa, dertlilere devadır"

"Sokakların, caddelerin O'nun adını duymakla huzur bulduğunu; evlerin, O'nun adıyla nurlanacağını; iş yerlerinin O'nun adıyla bereketlendiğini hiçbir mümin unutmamalıdır." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"O'nu sevmenin, O'na salat etmenin bir tercih meselesi olmayıp bir zorunluluk, bir ilahî emir olduğunu bütün Müslümanlar idrak etmelidirler. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (aleyhi's-selatu ve's-selam) çokça anıp ismini zikretmenin bile birey ve toplum üzerinde müspet bir etki bıraktığının farkındayız. O'nun ismi bile gönüllere şifa, dertlilere devadır. Dünya ve ahiret saadetini isteyenler, O'na salat (salavat) getirerek kalplerini terbiye edebilirler. Affedilmek için, O'na komşu olabilmek için, diller O Resul-i Ekrem'i zikretmelidir."

"Salavat Seferberliğine iştirak etmeye ve bu hayırlı amelden geri kalmamaya davet ediyoruz"

Salavat Seferberliği vesilesiyle mart ve nisan ayları boyunca dillerden düşürülmeyecek zikirler sayesinde sonraki aylarda da dillerin böyle hayırlı zikirlere alıştırmış olunacağı ifade edilen açıklamada, "Başta kendi nefsimiz olmak üzere ailemiz, eş, çocuk, akraba ve dostlarımızı bu hayırlı zikre katmak için seferberlik başlatmalıyız. Ey Peygamber Âşıkları! Yediden yetmişe tüm Peygamber Sevdalılarını Salavat Seferberliğine iştirak etmeye ve bu hayırlı amelden geri kalmamaya davet ediyoruz. O Rahmet Peygamberine Sonsuz Salat ve Selam olsun." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar