120 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Bitlis, Muş, Van, Hakkâri, Bingöl ve Elazığ illerinde, 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 120 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Ekleme: 28.02.2019 12:50:03 / Güncelleme: 28.02.2019 12:52:00 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Bitlis, Muş, Van, Hakkâri, Bingöl ve Elazığ illerinde, 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 120 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olan kentlerde hayat olumsuz etkilenirken, Bitlis merkez ile köylerinde ve Bingöl'ün Yedisu ve Karlıova ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.

Bitlis'te 188 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 2 günden bu yana kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 188 köy yolunun ulaşıma kapandığını, kapanan yolların açılması için tüm ekiplerle birlikte aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Belediye ekipleri ise kent merkezinde ulaşıma kapanan ana ve ara arterlerdeki yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve bağlı köylerde okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köyler ile Tatvan ilçesi ve bağlı köylerde, 28 Şubat Perşembe günü öğleden sonra eğitime yarım gün süre ile ara verilmiştir. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelinde 28 Şubat Perşembe günü öğleden sonra yarım gün idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

Muş'ta 162 köy ulaşıma kapandı

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 162 köy yolunun ulaşıma kapandığını dile getirerek, karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtti. Belediye ekipleri ise kent merkezinde karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Van'da 244 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışından dolayı 244 yerleşim birimine ulaşımın sağlanmadığı, kapanan yerleşim birimlerine yeniden ulaşımın sağlanması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Öte yandan, Van-Bahçesaray yolunun Karapet Geçidi'nde çığ düşmesi sonucu kapanan yolun açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Hakkâri'de 107 yerleşim birimine ulaşım sağlanmıyor

Hakkari Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle il merkezinde 57, Yüksekova ilçesinde ise 50 köy ve mezranın ulaşıma kapandığı, İl Özel İdare ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor.

Bingöl'de 281 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde taşıma kapsamındaki okullar ile Yedisu ve Karlıova ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

Bingöl genelinde kar ve tipi nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri zorlu çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

İl genelinde ulaşıma kapanan 281 köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kapalı 28 köy yolunu açma çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'da 138 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri kent genelinde etkisini devam ettiren yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı il genelinde kapanan 138 köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Merkeze bağlı 12, ilçelerden Baskil'de 10, Arıcak'ta 3, Maden'de 3, Karakoçan'da 20, Keban'da 15, Kovancılar'da 10, Palu'da 15, Sivrice'de de 50 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Bingöl il genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte oluşan fırtına ve tipi nedeniyle kırsal kesimdeki yaşam zorlaşırken, karla mücadele ekiplerinin açtığı yolların tekrar ulaşıma kapandığı belirtildi. (Nihat Kanat, Şükrü Tontaş-İLKHA)















Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar