Mısır'daki idamlara bir tepki daha!

Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan'da Memur Sen tarafından Mısır'daki idamlara tepki gösterildi.

Ekleme: 25.02.2019 13:17:35 / Güncelleme: 25.02.2019 14:02:24 / Güncel / Erzurum Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

ERZURUM (AA) - Mısır'daki idamlar, Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Memur Sen İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Durmaz'ın sendika temsilcilerinin de hazır bulunduğu salonda düzenlendiği basın açıklamasıyla kınandı.

Erzincan'da Sendika temsilcisi Nebi Gül ise, sendika binasında düzenlediği açıklamada, Sisi cuntasının bugüne kadar 165 masum insanı idam ettiğini hatırlattı.

Kars'ta da Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde vatandaşlara hitaben basın açıklaması yapan Memur Sen İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, Sisi'yi Firavun'a benzeterek, "Sisi, Firavun'un Hz. Musa'nın kavmine yaptıklarının bir benzerini binlerce yıl sonra Mısır'da masum Müslüman kitlelere yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ardahan'da ise konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi Serkan Karataş, Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişinin daha bulunduğunu belirtti.

Memur Sen tarafından Mısır idamlarına tepki olarak hazırlanan ortak metinde şu ifadelere yer verildi.

"Mısır'da yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki dünyada saflar nettir. Bir tarafta emperyalizm ve onların işbirlikçi kuklaları, diğer tarafta sömürülen ve ezilen kitlelerle onların sesi olma onurunu canlarıyla ödeyen vicdanlı insanlar. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük nutku çekenlerle İslam dünyasını kana bulayanlar aynı safta ve aynı kesimler. Demokratik seçimlerle gelen ve halkın büyük kısmının desteğini alan liderlere kolaylıkla 'diktatör' diyenler, cuntacı Sisi'yi başkentlerinde ağırlamak için birbirleriyle yarışıp, onu demokrasi kahramanı ilan edebiliyorlar. Bu ikiyüzlülüğü saklama ihtiyacı bile duymuyorlar."

"Müslüman toplumlar kendi göbeğini kendi kesmeli"

Doğu Türkistan, Arakan, Suriye, Filistin ve Yemen gibi İslam dünyasında Müslüman kanının aktığı ifade edilen açıklamada, "Müslüman toplumların kendi göbeğini kendisinin kesmesinden başka yol yoktur." ifadelerine yer verildi.

Memur-Sen Ağrı Şube Başkanlığı'nda basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, Mısır'da 16-17 Haziran 2012 yılında yüzde 51,73 oyla cumhurbaşkanı seçilen Mursi hükümetine Abdulfettah El Sisi'nin darbe yaptığını hatırlattı.

Ayrıca Sisi'nin meşru hükümeti savunmak için Rabia Meydanında oturma eylemi yapan silahsız binlerce insanı katlettiğini söyleyen Gümüşer, "Darbeci Sisi hükümeti bugüne kadar göstermelik yargılamalarla idama mahkum ettiği 165 masum kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişi var. İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası bu kadar ölümlere rağmen kana doymuyor." diye konuştu.

Dünya'nın hem Mısır'daki idamlara hem de Doğu Türkistan'da yaşanan zulme sessiz kaldığına dikkati çeken Gümüşer, şöyle konuştu:

"Filistin'de her gün siviller, masumlar katlediliyor, dünya sessiz. Arakan'da idamlar, katliamlar, sürgünlerle soykırım uygulanıyor, dünya sessiz. Yemen'de masumlar katledilip, halk açlığın soğuk ellerine terk ediliyor, dünya sessiz. Suriye'de her gün varil bombaları, kimyasallar, işkence ve tecavüzlerle insanlık yok ediliyor, dünya sessiz. İslam dünyasının neresine bakarsanız kan, savaş, katliam, idam. Mısır'da yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki dünyada saflar nettir. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük nutku çekenlerle İslam dünyasını kana bulayanlar aynı safta ve aynı kesimler. Mazlum toplumların ve Müslümanların haklarını savunanlar ise dünyada yalnızlaştırılmaya, itibarsızlaştırılmaya, yok edilmeye çalışılıyor."

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar