Et üretimi azaldı

Türkiye’de geçen yılın son çeyreğinde (Ekim- Aralık) toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre %23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,1 oranında azaldı.

Ekleme: 12.02.2019 12:04:25 / Güncelleme: 12.02.2019 12:05:14 / Ekonomi / Ankara Haberleri
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye İstatistik Kurumu (YÜİK) 2018 yılı 4. Çeyrek (Ekim – Aralık dönemine) ait, Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre:

Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 259 672 ton olarak tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre %23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi.

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,8 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi.

Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,2 oranında azaldı.

Etiketler:
İlgili Haberler