Soylu, şehir içi trafiğine ilişkin bir soru üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ve İller İdaresi Genel Müdürlüğünün bir çalışma yürüttüğünü bildirdi. Soylu, "Çalışma şu, çok doğal olarak vatandaşımızın şikayet ettiği bir tablo var. Sadece bu değil, mesela x bir şehre gittiğiniz zaman 40 kilometre içinden geçiyoruz, bir x şehrine gittiğiniz zaman 50-60 kilometre, bir yere gittiğiniz zaman 70 kilometre... Şimdi vatandaşımızı bunlardan da esas itibarıyla kurtarmak gerekir. Burada da bir özellikle uygulama birliğine ulaşma açısından önümüzdeki günlerde bunun hemen hemen belli bir standart içerisinde olması lazım geldiği konusunda adım atacağız."
Soylu, yaya geçidi üzerindeki açıklamalarını, "Bu arada trafiği sıkıştırıyoruz. Bu hakikaten eylem oldu." esprisiyle tamamladı.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un TBMM'deki programının uzaması nedeniyle programa katılamadığı öğrenildi.
Geçiş hakkı yayalarda
Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayaya çarpma şeklindeki kazara yönelik önemli bir adım atılarak "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu.
Düzenlemeye göre bundan böyle araç sürücüleri, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını onlara vermek zorunda olacak.
Kaynak: AA