İstanbul`da "İlmin Kapısı Hazreti Ali" etkinliği düzenlendi

İstanbul`da Hazreti Ali`nin hayatını konu alan programda konuşan Araştırmacı Yazar Yusuf Tutak, Hazreti Ali`nin 10 yaşındayken belli bir alt yapısının olduğuna işaret ederek günümüz çocuklarının da bu birikimde olması gerektiğini vurguladı.

Ekleme: 27.11.2018 10:55:00 / Güncelleme: 27.11.2018 10:55:00 / Kültür & Sanat / İstanbul Haberleri
Destek için 

Mahsum Altun - Doğruhaber

Peygamber Sevdalıları Vakfı üyelerinden İlim, Araştırma, Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (İstanbu İlim-Der) öncülüğünde Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Araştırmacı Yazar Yusuf Tutak, bir konuşma yaparak Hazreti Ali'nin hayatı üzerinden ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Tutak, "Özellikle bacılarımdan başlayayım. Eğer siz içinde yaşadığımız dönemin Alilerini yetiştireceksiniz öncelikle siz yetişmelisiniz. Eğer sizin çocuklarınız dizilerde oynayan artistlere benzemek adına sizden bir şeyler talep ediyorsa siz Alileri, Fatımaları yetiştirememişsiniz demektir. Ben babalarla ilgili de söylüyorum ama emin olun çocuğu yetiştiren kadındır. Dolayısıyla televizyonda ne izlediğinize dikkat edeceksiniz. Beraber gidip de İslam ahlakını bozan diziler izliyorsanız bilin ki siz Alileri yetiştiremeyeceksiniz, Fatımaları o şekilde yetiştiremezsiniz. Sırf mutfakta sizin ayağınıza dolanıyor diye çocuğunuzu çizgi film izlemeye göndermeyin. Evet, işiniz zor, evin bütün yükü sizin omuzlarımızda, bunu biliyorum. Fakat siz Alileri yetiştirecek, Fatımaları yetiştirecek Hatice olmalısınız. Siz olacaksınız ki sizden sonra gelecek olan nesiller de Ali olsun Fatma olsun. Siz yetişeceksiniz ki yetiştirebilesiniz." ifadelerini kullandı.

Tutak, ilk vahyin nazil olmasının ardından Hazreti Hatice`den sonra Hazreti Muhammed'e iman eden ikinci kişinin Hazreti Ali olduğunu ve hayatı boyunca Allah resulünün yanı başında durduğuna, savaşlarda hep en önde olduğuna değindi.

"Evlatlarınıza İslami henüz çocukken anlatacaksınız ki 'işte ben Ali yetiştirdim' diyebilesininiz"

Hazreti Ali'nin iman ettiğinde henüz 10 yaşında olduğunu hatırlatan Tutak, "Peygamberimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Hazreti Ali`yi (Radiyallahu Anh)  büyük bir insan gibi karşısına oturtup imanı anlatıyor. Hazreti Ali, (Radiyallahu Anh) babasına danışması gerektiğini söyleyerek gece boyunca yapılan teklifi düşünüyor. Ardından peygamberimize gelerek 'Rabbim beni yarattığında babama sormadı, o halde ben de iman ederken ona sormayacağım' diyerek tarihi bir ana imza atarak iman ediyor. Şimdilerde 10 yaşında olan çocuklarımızı bakkala bile gönderemiyoruz. Özellikle 10 yaşlarındaki kardeşlerime sesleniyorum. Sizin, Hazreti Ali gibi henüz 10 yaşındayken alt yapınız olmalı, henüz 10 yaşındayken mukayese etmeyi öğrenmelisiniz, henüz 10 yaşındayken içinde yaşadığınız sistemdeki yanlışları görebilmelisiniz, henüz 10 yaşındayken iman ve imansızlık tarafında karar vermeye yeterli bilginiz ve donanımınız olmalı." şeklinde konuştu.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla, Hazreti Ali'nin hayatını konu alan etkinlikte zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Program sinevizyon, seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile son buldu.