Suud`u yasal yollarla(!) sömürecekler

ABD`yi memnun etmek için milyarlarca dolara silah satın alan, ılıman İslam projesini uygulayan, Katar`a karşı ekonomik savaş başlatan Suud yönetimini kötü günler bekliyor. ABD`li bir yargıç, 11 Eylül 2001`de düzenlenen saldırılarla ilgili olarak mağdur yakınlarının Suudi Arabistan`a dava açabilmelerine hükmetti.

Ekleme: 29.03.2018 15:48:00 / Güncelleme: 29.03.2018 15:48:00 / Güncel
Destek için 

ABD Suud`u son damla petrol kalana kadar sömürecek gibi görünüyor. ABD`NİN New York Eyaleti Güney Bölgesi Federal Mahkemesi, 11 Eylül 2001`de Washington ve New York`a düzenlenen eylemlerde Suudi Arabistan`a karşı iddiaları onayladı. Artık ABD vatandaşları “11 Eylül`de can ve mal kaybı yaşadım” iddiası ile Suudi Arabistan`ı uluslararası arenada mahkûm edebilecek.

Manhattan`ın bölge yargıcı George Daniels, Suudi Arabistan'ın talebini reddederek ölenlerin yakınlarının dava açabilmesine ve karşılığında Suudi Arabistan'dan tazminat alabilmesine karar verdi.

Yargıç Daniels kararına gerekçe olarak dava açan çok sayıda kişinin iddialarını gösterdi.

Bu karar 11 Eylül`de ölenlerin aileleri, yaralananlar ve iş yeri sahipleri olmak üzere yaklaşık 25 bin kişiyi kapsıyor.

Bu karar her yıl ABD`den yüz milyonlarca dolara silah satın alan, ABD`yi memnun etmek için körfez ülkeleri ile birlik olup Katar`ı boğmaya çalışan,Ilıman İslam projesini uygulayarak Batı`ya “olumlu” mesajlar vermeye çalışan Suud yönetiminin tüm çabasına rağmen ABD`nin sömürü politikasından kurtulamayacağı şeklinde yorumlandı.

ABD mahkemesi verdiği bu kararla Arabistan topraklarındaki hırsızlıklarına “yasal” bir kılıf takmış olacak. Zira ABD 11 Eylül eylemlerini bahane ederek önce Afganistan`ı işgal etmiş daha sonra Irak`ın el Kaide`ye destek verdiğini ve kitle imha silahları bulundurduğunu bahane ederek Irak`ı işgal etmişti.

ABD Kongresi, 2016 sonbaharında, 11 Eylül eylemlerinde ölenlerin ailelerine Riyad aleyhinde dava açılmasına izin veren bir yasa tasarısı için oy kullanmıştı.

ABD yargısına göre el Kaide ile Suud Yönetimi arasında bir işbirliği var ve Suud 11 Eylül saldırılarının sorumlularından.