Faize karşı girişim sermayesi fonu

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Kazanılan paranın hatırı sayılır miktarı faize gidiyor. Bu noktada, çeşitli sektörlere uluslararası vizyon verebilecek, büyüme potansiyeli olan girişimleri veya fikirleri, üretim odaklı finansal modeller ile geliştiren bir yapı tesis edilmelidir. Dolaysıyla Girişim Sermayesi Fonu kurulmasını önemsiyoruz, dedi.

Ekleme: 15.02.2018 20:04:00 / Güncelleme: 15.02.2018 20:04:00 / Ekonomi / Ankara Haberleri
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız`a ziyaret gerçekleştirildi. Görüşmede daha güçlü bir ekonomi için önerilerde bulunuldu. Toplantıda yerli ve milli üretimin önemine değinen Ziya Altunyaldız, Türkiye`nin son 16 yılda yerlileşme atağı gerçekleştiren savunma sanayi ve enerji sektörlerine vurgu yaptı. Toplantıda sunum gerçekleştiren Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Türkiye`nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması bakımından üretim ve imalat sanayiinin önemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN İMALAT ŞART

Kaan ayrıca, MÜSİAD`ın bilim ve teknoloji, sanayi, savunma sanayii, bilişim ve enerji alanlarındaki önerileri hakkında bilgi verdi. Kaan`ın sunduğu öneriler başlıklar halinde şu şekilde oldu: “ Türkiye, tüketim ekonomisinden, üretim ekonomisine geçmelidir. Önemli ve stratejik ürünlerde üretim teşvik edilmelidir”, “Sürdürülebilir büyüme için imalat şart”, “Teknolojik faaliyetlerde milli yaklaşım esas alınmalı”, “TÜBİTAK sanayiyi teşvik eden bir yapıya kavuşturulmalı”, “ARGE yapan milli şirketlerimize yönelik; teknoparklar, kamu arazileri ve sanayi bölgeleri gibi alanlarda satılamaz, devredilemez ve mülkü devlette kalacak şekilde bedelsiz arsa tahsisi sağlanmalı”81 İlde orta ölçekli sanayi bölgesi tesisi edilmeli."

FAİZE KARŞI GİRİŞİM SERMAYESİ FONU

Yaptığı sunumda faiz meselesine de değinen Kaan, “ Baktığınız zaman işletme sahibi, faizi en büyük çıktı olarak kabul ediyor ve sonuçlar da bunu doğruluyor. Büyük umutlarla girilen işler, belki risk alınarak hayata geçirilen işletmeler, faiz kurbanı oluyor. Çünkü kazanılan paranın hatırı sayılır miktarı faize gidiyor. Bu noktada, çeşitli sektörlere uluslararası vizyon verebilecek, büyüme potansiyeli olan girişimleri veya fikirleri, üretim odaklı finansal modeller ile geliştiren bir yapı tesis edilmelidir. Dolaysıyla Girişim Sermayesi Fonu kurulmasını önemsiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.