Tehlikelere karşı koruyucu yerli ürün PADMER

Türkiye`de özel bir mühendislik firması %100 yerli olarak askeri ve endüstriyel alanda olumsuz dış tehlikelere karşı koruyucu bir yaşam ünitesi olan PADMER(Patlamaya Dayanıklı Modüler Şelter)`i üretti.

Ekleme: 29.12.2017 09:09:00 / Güncelleme: 29.12.2017 09:09:00 / Bilim & Teknoloji / Ankara Haberleri
Destek için 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

OFM Mühendislik ve Rona Makine isimli iki Türkiye firması işbirliği ile; yüzde yüz yerli olarak, askeri ve sivil uygulamalar için geliştirilmiş patlamaya dayanıklı ve kurşungeçirmez yapısıyla, içerisinde bulunan personelin ve ekipmanın en tehlikeli koşullarda dahi emniyetini sağlayan, portatif, güvenilir ve uygun maliyetli prefabrike yapı sistemi PADMER(Patlamaya Dayanıklı Modüler Şelter)`i üretti. PADMER 11 Ekim 2016`da, 28m. yakınında 100 kg. ağırlığında TNT patlayıcı patlatılarak, TÜBİTAK SAGE`nin katılımıyla gerçekleştirilen saha testlerinden üstün başarıyla geçti. 

ASKERİ ALANDA PADMER®-mb ENDÜSTRİYEL ALANDA PADMER®-ib

PADMER®-mb, tahrip gücü yüksek patlayıcının yıkıcı ve ölümcül etkilerine (blast, parçacık ve yangın) karşı, içerisinde bulunan personelin ve kritik öneme sahip teçhizatın korumasını sağlayarak bekasını temin eden “Patlamaya Dayanıklı Modüler Şelter” sistemi. Tamamen milli imkan ve kabiliyetlerle geliştirilen PADMER®-mb, her türlü tehdit senaryosuna karşı koruma sağlayacak biçimde tasarlanabilmekte. Şelter, modüler yapısı sayesinde, aynı alt yapı üzerinde farklı ihtiyaçlara cevap verebilmektedir. PADMER®-ib, iş sahalarında meydana gelen patlamalara, kazalara ve afetlere karşı, içerisinde bulunan personel ve ekipmanın güvenliğini sağlamak üzere geliştirilmiş, prefabrike bir yapı. Portatif yapı, API, ASCE ve IBC standartlarına uygun tasarımı ile en tehlikeli iş sahalarında dahi, konforlu ve emniyetli çalışma alanları temin eden, uygun maliyeti bir çözüm olarak öne çıkmakta.

%100 YERLİ TASARIM VE İMALAT

PADMER ürün ailesinin özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün: %100 yerli tasarım ve imalat, uygun maliyetli, bakım gerektirmeyen, çok düşük ömür devir maliyetli tasarım, ihtiyaç makamlarının taleplerine ve farklı tehdit senaryolarına uygun olarak kolaylıkla şekillendirilebilen iç ve dış tasarım, modüler tasarımı sayesinde geniş çalışma ve yaşam alanlarının oluşturulabilmesi, EN 1063 BR7 sınıfı zırh ile ateşli silahlara karşı tam koruma, askeri ve sivil standartlara göre deniz, hava ve karayolu ile taşınabilirlik, çelik konstrüksiyon karkas ile yüksek dayanıklılık, patlamaya dayanıklı, sertifikalı kapı ve pencereler, yanmaz dış kaplama, yangına dayanıklı ısı izolasyonu ve iç kaplama, şarapnel etkisi yaratmayan havalandırma, elektrik, aydınlatma sistemleri ve özel iç kaplama tasarımı, HVAC sistemi, 100% su sızdırmazlık, her türlü çevresel koşul altında çalışma, farklı renk seçenekleri ve konfor özellikleri.