EKONOMİ SERVİSİ
CNR İstanbul Emlak Zirvesi; Türkiye`nin lokomotif sektörleri olan emlak ve gayrimenkul sektörlerinin küresel pazara tanıtımının bir ülke meselesi olduğu bilinciyle, katılımcı olarak belirlediği uluslararası gayrimenkul, yatırımcı ve finans uzmanlarının bir araya getirildiği, sektördeki dinamiklerinin ele alındığı, 30`un üzerinde konuşmacı, 25 ülkeden, 500`ün üzerinde uluslararası katılımcının yer aldığı önemli bir platform.
CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ`nin destekleriyle 23 Kasım`da düzenlenecek olan CNR İstanbul Emlak Zirvesi, yatırımcıları, proje sahiplerini ve finansman sektörünü bir araya getirecek. Zirve, sektörün özellikle yatırım ve finansman konularının tartışılacağı, projelerin ve bu projelerin bulundukları coğrafyaların da tanıtılacağı bir zirve olarak hayata geçirilecek.
Zirveye Konuşmacı Olarak Katılacaklar:
Açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yapacağı CNR Emlak İstanbul Zirvesi`ne, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Konutder Başkanı Altan Elmas, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Himmet Karadağ, Dr. Can Fuat Gürlesel, Hacı Ali Taylan, Nazmi Durbakayım, Prof. Dr. Kerem Alkın, Vedad Gürgen, Mesut Pektaş, Hüseyin Oflaz, Kerim Alain Bertrand, Mehmet Sami Kılıç, Oya Zıngal, Zafer Arslan, Dr. Eyüp Vural Aydın, Hasan Tahsin Usta, Doç. Dr. Recep Bildik, Mehman Abbas, Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsıkos, Ukrayna Altyapı Bakanlığı Proje Müdürü Taras Boıchuk, Suudi Aramco Proje Direktörü Emad Johar, Gülnur Üçok, Vehbi Orakçı, Oğuz Kösebay, Haluk Sur, Şinasi Bayraktar, Umurcan Gago gibi alanlarında uzman ve çok sayıda seçkin isim konuşmacı olarak katılacak.
Zirve oturumlarında ele alınacak konular:
1-Dünyada Ve Türkiye'de Emlak Sektörü Ve Gayrimenkulün Geleceği
Emlak sektöründe dünyada önemli değişimler yaşanıyor. Dünyada sektörün geleceği ne yönde değişecek? Yatırımlar nereye gidiyor, gidecek? Geleceğin kentleri, binaları, geleceğin ulaşımı nasıl olacak? Alternatif yatırım alanları hangileri? Türkiye'de uzmanlar sektörün geleceğini nasıl etkiliyor? Gündemdeki önemli projeler hangisi?
2-Türkiye Nasıl Yatırım Çeker? Yabancı Yatırımcı Ne İstiyor?
Türkiye'de gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcıları çekmek istiyor. Bu ne ölçüde başarıldı? Yabancı gözüyle Türkiye'de yatırım ortamı ne durumda? Türkiye'de yabancı yatırımcı olmak nasıl bir şey? Yabancı eksikleri nasıl görüyor, ne bekliyor?
3-Uluslararası Yatırımcıların Perspektifinden Türkiye'nin Sunduğu Avantajlar
Türkiye gayrimenkulde yabancı yatırımcılara ne sunuyor? Türkiye'de yatırımlara yönelik ortaklıklar nasıl geliştirilir ve proje finansmanın önünü açacak fırsatlar var mı? Türk gayrimenkul sektöründe yenilikçi finansal modelleri ve cazip vergi avantajları bulunuyor mu? Gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımlar ülke kalkınmasına nasıl katkı sağlar? Türkiye ile ülkeler arasında yeni bir ortaklık alanı; alt ve üst yapı ortak yatırımları neler?
4-Gayrimenkulde Yatırım Ortaklıkları ve Gayrimenkulün Finansmanı
Gayrimenkul sektörü bir yönüyle bir finans sektörüdür. Emlakın yaratılması kaynak gerektirir. Bu kaynak çeşitli araçlarla, yatırım fonları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, finans sektöründen gelen diğer destekler ve benzeri yollarla sağlanır. Bu açıdan türkiye ne gibi olanaklar sunmaktadır? Dünyada sektörün finansmanında ne gibi yenilikler devreye girmiştir? Yeni finansman enstrümanları nelerdir?