Kudüs İçin Hep Birlikte

Kudüs İçin Hep Birlikte konulu II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı`nda konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan; Filistin davasının haklılığını ve bu haklılığımızın ötesinde haklarımızı anlatabilmemiz için tüm insanlığı ikna etmemiz lazım. Bizim bu anlamda yeni bir yol açarak, yenilikçi bir kısım çalışmalar yapmamız gerekiyor, dedi.

Ekleme: 23.10.2017 16:12:00 / Güncelleme: 23.10.2017 16:12:00 / Ekonomi / İstanbul Haberleri
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, bugün Kaya İstanbul Fairy&Convention Hotel`de HAK-İŞ ve Memur-Sen tarafından düzenlenen “Kudüs İçin Hep Birlikte” konulu II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansına katıldı.

Konferansa Mahmut Arslan`ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyona bağlı sendikaların başkan, yöneticileri ve uzmanları katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, 50`ye yakın ülkeden gelen misafir heyet başkanlarının selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Konferansta konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, “Bugüne kadar Filistin ve Kudüs için yapılan tüm çalışmaları, bu yolda verilen mücadeleyi, yüzyılı aşkın bir süredir devam eden bütün çabaları teşekkür, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

“Bütün Dünyayı Kapsayan Bir Organizasyonu Gerçekleştirdik”

Sendikal hareketin, mücadele, eylem ve sonuç alma üzerine inşa edildiğini vurgulayan Arslan şöyle devam etti; “Uluslararası Kudüs ve Filistin`e Destek Sendikalar Birliğinin çok önemli bir misyonu yerine getireceğine inanıyoruz. Özellikle dünyanın en büyük işçi konfederasyonları, sendikal yapıları oluşturan büyük organizasyonların bir parçası olarak bu mücadele zaman zaman uluslararası pek çok konferansta dile getirilmiş, Filistin ve Kudüs davasına zaman zaman destek ilan edilmiştir. Biz bunu ete kemiğe büründürdük. Daha önemli ve bütün dünyayı kapsayan bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bu organizasyonun bugüne kadar yapılanların dışında yeni şeyler yapmasını bekliyoruz.”

“İslam Dünyasını İkna Etmemiz Gerekiyor”

Filistin ve Kudüs davasının 2 ana temel üzerine inşa edilmesi gerekliliğini vurgulayan Arslan, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi; “Birincisi Filistin davası konusunda İslam dünyasını ikna etmemiz gerekiyor. Filistin ve Kudüs davası konusunda İslam dünyasını ellerini taşın altına koyması için ikna etmemiz gerekiyor. İkincisi bütün insanları ikna etmemiz gerekiyor. Filistin davasının haklılığını ve bu haklılığımızın ötesinde haklarımızı anlatabilmemiz için tüm insanlığı ikna etmemiz lazım. 

Bizim bu anlamda yeni bir yol açarak, yenilikçi bir kısım çalışmalar yapmamız gerekiyor. Konuşmamız ve müzakere yapmamız gerekiyor. Neler yapabileceğimiz konusunu sadece toplantı yaparak konuşup dağılmaktan öteye taşımamız gerekiyor. Bir eylemlilik sürecini başlatmamız gerekiyor. Bir sonraki konferansa gelirken neler yapabileceğimizi sunum olarak gözden geçirmemiz gerekiyor.”

“Bu Konferans Yeni Arayışların Bir Yenisidir”

“Ümmetin ortak sorunu olan bu davanın hedefine ulaştırılması için bir yol bulmamız gerekiyor. Bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor” diye konuşan Arslan, “Bütün bunları yaparken ana, esas davamızdan vazgeçmemeliyiz. O davanın mücadelesini sulandırmadan, aynı istikamette yeni yollar, yeni alanlar açmamız gerekiyor. İşte bu konferans yeni arayışların bir yenisidir. Bizim bu yeni arayışlarımızı sendikal hareketin dinamizminden de yararlanarak bu istikamette yeni çözümler ve yaklaşımlar bulmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

50`ye yakın ülkeden 250 delegasyonun katılımıyla gerçekleştirilen II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansının büyük ölçüde hedefine ulaştığını vurgulayan Arslan, “Bugün ve yarın gerçekleştirilen konferanslarda somut birtakım kararlar alarak hayata geçirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.