Varlık fonunun hedefi devler ligi

TVF Başkan Vekili Karadağ, Fon hakkında, "200 milyar dolar büyüklükteki aktifle gittiğinizde `artık devler liginde top koşturuyorsunuz` demektir." dedi.

Ekleme: 02.10.2017 22:18:00 / Güncelleme: 02.10.2017 22:18:00 / Ekonomi / İstanbul Haberleri
Destek için 

İSTANBUL

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Karadağ, "(Türkiye Varlık Fonu'nun) Önümüzdeki dönemde ulaşacağı 200 milyar dolar büyüklükteki aktifle gittiğinizde 'artık devler liginde top koşturuyorsunuz' demektir. O ligde de öyle libor+5 veya 10 gibi değil, libor+0'la hatta sadece sıfır ile başlayan oranlar, uzun vadeler konuşuluyor ve fon rakamları da çok daha yüksek olabiliyor." dedi. Uluslararası arenada ülkelerin hangi aktörleri varsa Türkiye'nin de aynı aktörlerle piyasalarda olması gerektiğini belirten Karadağ, "Türkiye Varlık Fonu da bunlardan biri. Biz bu alana girmezsek olmazdı." dedi.

Varlık Büyüklüğünde Hedef 200 Milyar Dolar

Türkiye Varlık Fonu'nun, kuruluş döneminde anlamsız eleştirilere maruz kaldığını hatırlatan Karadağ, yüzde 100 kamu sermayeli fonda, şu an 50 milyar dolar bandında olan varlık büyüklüğünün 200 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti. Karadağ, yeni Orta Vadeli Program'da yer alan hedeflerle de uyumlu olarak sermaye piyasasının derinleşmesinin yanı sıra kamuya ait varlıkların daha nitelikli şekilde değerlendirilmesi ve yönetilmesi anlamında fayda sağlayacak olan Varlık Fonu'na devredilen şirketlerin değer kaybının söz konusu olmadığını, fona ilişkin stratejik planın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından devreye gireceğini bildirdi.

AA