Elektronik sigarada fare zehri var

Sağlık Bakanlığı`nca ciddi rahatsızlıklara sebep olması ve bağımlılık riski nedeniyle 2008`de yasaklanan elektronik sigara, ağır metaller, fare zehiri ve kanserojen maddeler içeriyor. Türkiye`deki e-sigara kullanıcısının 300 bini aştığı belirtiliyor.

Ekleme: 23.09.2017 12:54:00 / Güncelleme: 23.09.2017 12:54:00 / Sağlık
Destek için 

Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Osman Erbek, elektronik sigara kullanımı üzerine uzun süredir araştırma yaptıklarını belirterek, yasak olmasına rağmen Türkiye`de en az 300 bin kişinin e-sigara kullandığını söyledi. Erbek, bu sayının giderek arttığını ifade edip dünyada sigara kullananların yüzde 2-3`ünün elektronik sigara kullandığını kaydetti.

Bakanlığın yasağına rağmen satılıyor

Habertürk'ün haberine göre, e-sigarada kullanılan likitlerde bulunan etkin maddelerin Türkiye`ye bitki ilacı olarak girdiğini dile getiren Erbek, “Bu ürünler Türkiye`ye ilk geldiğinde Tarım Bakanlığı inceledi. Ürünlerde böcek ilacındaki maddeler olduğu saptandı. 2008`de Sağlık Bakanlığı bunların zehirli olduğu onaylayıp yasak getirdi. Bağımlılık yapma riski olduğunu belirledi. E-sigaranın içinde tarım ilaçlarında kullanılan maddeler, fare zehiri bile var. Ayrıca nikel ve kurşun gibi ağır metaller içeriyor” dedi.

(yenisafak)