Türkiye`den Alacağımız Dersler Var

Fitch Ratings`in Gelişmekte Olan Avrupa Reytingleri Başkanı Gamble, "Dış koşullar değiştiğinde nasıl karşılık vermek gerektiğine ilişkin olarak Türkiye`den alabileceğimiz dersler söz konusu." dedi.

Ekleme: 14.09.2017 16:30:00 / Güncelleme: 14.09.2017 16:30:00 / Ekonomi
Destek için 

LONDRA

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Londra`da düzenlediği konferans öncesi yayımladığı sunumda, Türkiye`nin 2017 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 10,7, büyüme tahminini yüzde 4,7 olarak belirledi. Fitch Ratings'in Gelişmekte Olan Avrupa Reytingleri Başkanı Paul Gamble, Türkiye'de üçüncü çeyrekte büyüme verilerinin daha güçlü olacağını bildirdi. Gamble, Londra`da düzenlenen Fitch Ratings'in Küresel Ülke Reytingleri Konferansı`nda yaptığı konuşmada, Türkiye`de Kasım 2019'dan önce erken seçim beklemediklerini ifade ederek, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasını da öngörmediklerini söyledi. Türkiye ekonomisinin dirençli olduğunu vurgulayan

Türkiye'den Alabileceğimiz Dersler Var

Gamble, "Türkiye'de üçüncü çeyrekte büyüme verileri daha güçlü olacak. Konjonktürel tedbirler büyümede toparlanmayı destekliyor. Türkiye'nin mali tedbirleri güçlü ve hareket alanı mevcut." ifadelerini kullandı. Paul Gamble, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 4,7, gelecek yıl ve 2019'da yüzde 4,1 seviyesinde büyüme kaydetmesini beklediklerini söyledi. Türkiye`nin gelişmeler karşısında hızlı tedbirler alabildiğini belirten Gamble, "Dış koşullar değiştiğinde nasıl karşılık vermek gerektiğine ilişkin olarak Türkiye'den alabileceğimiz dersler söz konusu." dedi.

Enflasyonun En Büyük Sebebi Para Birimindeki Değer Kaybı

Enflasyonun çift hanelerde olduğunu hatırlatan Gamble, enflasyonun yüksek seyretmesinin en büyük sebeplerinden birinin para birimindeki değer kaybı olduğunu söyledi. Gamble, enflasyonun bu yılın sonunda yüzde 10,7, 2018'de yüzde 8,4, 2019'da ise yüzde 7,4 seviyesinde olmasının öngörüldüğünü bildirdi. Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Gamble, AB ile ilişkilerdeki olumsuz gelişmelerin makroekonomik veriler üzerinde de etkili olabileceğini söyledi.

 

AA