Sözleşmelilik Vicdanen Ve Hukuken Ayrımcılıktır

Kamu-Sen Başkanı Koncuk, “Kadrolu öğretmenlerin 11.84 TL, sözleşmeli öğretmenlerin de 9.77 TL ek ders ücreti alacağını söyleyerek "Her ikisinin ücreti de düşük. Ancak... Her ikisi de aynı işi yapan öğretmenlerin sözleşmeli veya kadrolu diye ayrılması kocaman bir ayıptır" dedi.

Ekleme: 08.07.2017 18:05:00 / Güncelleme: 08.07.2017 18:05:00 / Ekonomi / Ankara Haberleri
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Kadrolu öğretmenler 11.84 TL ek ders ücreti alırken, sözleşmeliler 9.77 TL ek ders ücreti alacak. Her ikisinin ücreti de düşük. Ancak... Her ikisi de aynı işi yapan öğretmenlerin sözleşmeli veya kadrolu diye ayrılması kocaman bir ayıptır. Hem hukuken hem vicdanen ayıptır.”

Bu Ayıp Sadece Öğretmenlerle İlgili Değil

Koncuk, “Aslında bu ayıp sadece öğretmenlerle ilgili değil. 4 C liler, 4 B liler, tüm sözleşmeli çalışanlar bu ayıbın sıkıntısını yaşıyorlar. Bir hukuk devletinde aynı işi yapan insanlara farklı hukuki normları uygulamak,farklı ekonomik haklarla ayrımcılık yapmak ayıbın da ötesinde. Sözleşmelilik ayıbına kanunen kılıf bulabilirsiniz,gerekçeler öne sürebilirsiniz ancak hiçbir vicdan ve akıl sahibine kabul ettiremezsiniz" dedi.