Facebook ne yazık ki rekor kırdı

Facebook`un kurucusu Zuckerberg, 2 milyar kullanıcıya ulaşan ilk sosyal paylaşım ağı olduklarını açıkladı.

Ekleme: 28.06.2017 00:18:00 / Güncelleme: 28.06.2017 00:18:00 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

TEKNOLOJİ SERVİSİ ÖZEL - Facebook'un kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Mark Zuckerberg, şahsi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah itibariyle, Facebook camiası resmi olarak 2 milyar insana ulaştı. Dünya iletişiminde ilerleme sağlıyoruz. Haydi şimdi tüm dünyayı birbirine yakınlaştıralım. Bu yolculukta sizinle olmak büyük onur" ifadelerini kullandı. Şirketten ayrıca yapılan yazılı açıklamada ise her gün ortalama 800 milyon kişinin Facebook'ta "beğendi" ve 175 milyon kişinin ise "sevdi" tuşlarını tıkladığı bilgisine yer verildi.

MUSTAZ'AF HALKLARIN SÜTÜNÜ NASIL SAĞACAKLARININ PLANLARINI YAPACAKLAR

Yaklaşık 13 yıl önce kurulan ve 5 yıl önce 1 milyar kullanıcıya ulaşan Facebook'un bu sayıyı kısa sürede ikiye katlaması, işin açıkçası bizler açısından pekte sevindiren bir gelişme değil. Çünkü bu sosyal medya platformları tarafından toplanan trilyonlarca bilginin sahibi biz değiliz. Hiç şüphe yok ki dünya ülkeleri, toplumları hakkında topladıkları bu bilgilerle yine bizim kanımızı nasıl emeceklerinin projelerini yapacaklar. Mustaz'af halkların sütünü nasıl sağacaklarının planlarını yapacaklar. Nice ülkelerde toplumları erken doğumlara(Arap Baharında olduğu gibi) sürükleyerek nice katliamlara imza atacaklar.

DARISI BİZİM BAŞIMIZA

Bu konuda Çin`i tebrik etmek gerekiyor. Çünkü Çin`in “Büyük Güvenlik Duvarı” isimli internet engeli, ülkedeki İnternet kullanıcılarını hiçbir yabancı sosyal platform sitesinin girmesine izin vermiyor. Facebook ve Twitter, youtube, Instagram gibi sömürgeci siteler Çin`de havlu atmış durumdalar. Çin'de sosyal medya Renren, Qzone, Pengyou ve Kaixin001 olmak üzere dört "yerli" tarafından belirleniyor. Bunların dışında Twitter benzeri bir hizmet olan Sina Weibo var. Yani kısaca Çin kendi sosyal medya platformları ile onlara tekmeyi çoktan atmış. Ne diyelim darısı bizim başımıza…