`Kur`an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz`

Gaziantep`te yoğun talebi üzerine açılan Kur`an kursunda kadınlar büyük bir aşkla Kur`an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ekleme: 15.12.2016 14:11:00 / Güncelleme: 15.12.2016 14:11:00 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

GAZİANTEP - Şehitkâmil ilçesinde belediyeye bağlı Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi Aile Merkezi`nde kadınlara yönelik düzenlenen Kur`an-ı Kerim kurslarında kadınlar büyük bir aşkla Kur`an öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Kadın hocalar nezaretinde Kur`an-ı Kerim öğrenenler, Kur'an okuma azimleriyle de görenleri imrendiriyorlar. Büyük bir aşkla Kur`an öğrenmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, Kur'an-ı Kerim öğrenirken, ilmihal ve  Hz Muhammed'in hayatından kesitler dinleyerek, dini bilgiler de öğreniyor.

Kur`an-ı Kerim öğrenmek ve okumaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Ayşe Bozkurt, Kur`an-ı Kerim bilmeyen herkese öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye etti.

Bozkurt, "Kur`an-ı Kerim kursuna geliyoruz. Burada hocalarımız, bizlere Kur`an-ı Kerim`i en iyi şekilde öğretmeye çalışıyor. Bizlerde büyük bir aşkla Kur`an-ı Kerim`i öğreniyoruz. Aldığımız eğitimden dolayı çok memnunuz. Anlamadığımız yerler olduğunda hocalarımız bizlere tekrar anlatarak, öğrenmemize yardımcı oluyorlar." dedi.

Kur'an eğitiminin yanında dini bilgilerde öğrendiklerini belirten Bozkurt, "Buraya Kur`an öğrenmeye geliyoruz. Haftanın 5 günü buradayız. Daha önce bilenler cüz okumaya geliyorlar. Biz bilmediğimiz için Elif-Ba`dan başladık. Kur`an`a geçiş yapıyoruz. Aynı zamanda iğne oyasına geliyoruz. İsteyen iğne oyasına isteyende Kur`an`ı Kerim dersine geliyor. Çocuklarımız ana sınıfına geliyorlar. Anneler de Kur`an dersine geliyor." ifadelerini kullandı.

Kur`an öğrenmeye geldiğini belirten bir diğer katılımcı da, "Hem iğne oyasına hem Kur`an öğrenmeye geliyorum. Çocuğumda ayrı eğitime geliyor. Buradan çok memnunum. 4-5 çocuğumu da getirdim. Dinimizi iyi bir şekilde öğreniyoruz. Hocalarımız çok iyiler, bizlerle yakından ilgileniyorlar. Bizlere bu imkanı sağladıkları için hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kur`an-ı Kerim hocası Serpil Uçar ise Kur`an-ı Kerim kursuna gelen kadınlara Kur`an öğrettiklerini ve birçok kursiyerin Kur`an-ı Kerim`e geçmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Uçar, "Kur'an eğitiminin yanı sıra kursiyerlerimize dini bilgiler veriyoruz. Hadis`i Şerifleri, ilmihal, siyer ve ahlak dersleri de öğretiyoruz. Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlatarak, Peygamber Efendimizin hayatını örnek almalarını sağlıyoruz. İslam`ın ve imanın şartlarını öğretiyoruz. Şu an birçok kursiyerimiz Kur`an-ı Kerim`e geçmenin mutluluğunu yaşıyor. Kursiyerlerimiz Kur`an-ı Kerim öğrenmenin yanı sıra tesisimizde açmış olduğumuz dikiş nakış kursuna katılıyorlar. Çocukları ise anaokulunda eğitim görüyorlar. Kursiyerlerimiz vermiş olduğumuz eğitimlerden memnunlar. Bizlerde eğitmenler olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)