Meal sınavına katılan minikler gıpta ettirdi

Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 100 merkezde gerçekleştirilen Meal Sınavına katılan minikler görenleri gıpta ettirdi.

Ekleme: 13.12.2016 16:30:00 / Güncelleme: 13.12.2016 16:30:00 / Güncel
Destek için 

Türkiye genelinde 46 il ve onlara bağlı birçok ilçede gerçekleşen “Kur`an Nesline Meal Sınavı”na büyük bir ilgi gösteren çocuklar, görenleri kendilerine imrendirdi.

Karadeniz`den Akdeniz`e, Doğu`dan Batı`ya on binlerce kişinin katılım gösterdiği Meal Sınavı sonrası minikler İLKHA mikrofonlarına konuştu.

Sınav öncesi heyecanlı olduklarını ifade eden Şanlıurfalı çocuklar, günler öncesinden hazırlandıklarını, gece gündüz demeden ezber yaptıklarını, sınavda iyi puan alacaklarına inandıklarını söylediler.

Engelli olmasına rağmen babasıyla birlikte sınava giren Ali Ataoğlu, tüm akranlarına başarılar dilerken, geceleri bile sınava hazırlandığını söyleyen Betül Demirdağ da dereceye girmeyi hedeflediğini söyledi.

Sınavdan yüksek bir puan alacağını umduğunu belirten Hayat Çoban, “Sınavdan yüksek bir puan bekliyorum. Çünkü ezber yapmıştım. Uzun olan Kur`an surelerini de aklımda tuttum. Bu şekilde kitabı bitirdim.” dedi.

Sınav için kendisine bir hedef belirlediğini söyleyen Mustafa Tiller ise “Meal sınavına çalıştım. Sınavdan iyi bir puan bekliyorum. Sınav için kendime bir hedef koydum. Çalıştığımdan dolayı bu hedefi yakalayacağımı umuyorum. Kitabın 120`inci sayfasına kadar çalışın denilmişti. Ben de 120`inci sayfasına kadar çalıştım. Dün akşam uyuyamadım, heyecanla sonucu bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ömer Avuşin de “Ben 5`inci sınıf öğrencisiyim. Meal Sınavına katıldım. Allah`ın izniyle iyi bir sonuç alırım. Allah izin verirse kazanırız. Şu an ben de çok heyecanlıyım.” diyerek duygularını dile getirdi.

Sınava giren bir başka çocuk Hüseyin Ünel, “Sınav güzel geçti. Fazla heyecan yoktu. Sınavda 60 sorunun hepsini yaptım. İnşallah bu sınavlar her zaman devam eder. Sınav soruları basitti. Paragraflar kısa olduğu için çabuk bitirdim.” dedi.

Bingöl`de sınava giren çocuklardan Mehmet Ali Özkan, “Dinimizi, kitabımızı daha iyi öğrenmemiz gerekiyor. Hayatımızda yapmamız gerekenleri sınava hazırlanırken öğrendik. Aynı zamanda kitabız Kur`an-ı Kerim`in hem ahiret için hem de bu dünya için önemli olduğunu öğrenmiş olduk.” şeklinde konuştu.

Ali Ekber Dağılma ise “Sınav iyi geçti. Sorular çok güzeldi çok şey öğrendim. Bu sınavda Kur`an ile ilgili bilmediğim çok şey öğrendim. Sorulara da bayıldım. Hazırlayandan Allah razı olsun.” dedi.

Bitlis`te sınava giren miniklerin durumu ise diğer bölgelerdeki akranlarına göre daha farklıydı. Kar ve soğuk havanın etkili oldu kentte çocuklar, sabahın ilk ışıklarıyla beraber kabanlarını giyinip, eldiven ve kapüşonlarını taktıktan sonra babalarıyla beraber sınavın yapılacağı okula gittiler. Kimi köylerdeki çocuklar da toplanıp hep birlikte köy minibüsüyle yol alarak sınav saatinden önce okulda hazır bulundular.

Meal Sınavının gerçekleştiği merkezlerden biri de Denizli… Fakat buradaki çocuklar Milli Eğitim Müdürlüğünün okul tahsis etmemesi nedeniyle bir düğün salonunda sınava girmek zorunda kaldı.

Diyarbakır`da sınava giren Emirhan Barut,  Kur`an Nesli Platformuna teşekkür ederek, Allah Teâlâ`nın helal ve haram kıldığı şeyleri öğrenmeye çalıştıklarını belirtti.

Sınava hazırlık için okudukları kitap hakkında konuşan Miraç Canpiliç ise “Kitap Kur`an`ı anlatıyor. Hangi peygamberlerin ne yaptığı hakkında bilgi veriyor. Allah`a karşı ne yapılması gerektiği, ahiret gününde neler olacağını öğrendik.” dedi.

Kitaptan çok şey öğrendiklerini söyleyen Enes Sever de “Sınav kolaydı, çalışan yapabildi. Kitap okurken çok şey anladık. Sorulan sorular bir Müslüman`ın bilmesi gereken şeylerdir. Sınav iyi geçti, inşallah umreye giderim.” diye konuştu.

Sınavın Kur`an-ı Kerim`in daha iyi bir anlaşılması için yapıldığını belirten Muhammed Dal, “Bize kitap verdiler, çalıştık bilgi edindik. Kur`an-ı Kerim Cebrail aracılığıyla Allah tarafından indirilmiştir.  Bize yasaklanan ve helal kılınan şeyler açıklanmaktadır. Bizlere inmiştir.” dedi.

Muş`ta sınava birinci kategoriden giren Oktay Özmen, sınav sorularının kaliteli olduğunu söyleyerek, “Bu sınava uzun zamandır çalışıyordum. Kitabı beş altı defa okudum. Hedefim umreye gitmek. Umre olmasa da başka bir ödül kazanacağımı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Zehra Ural ise umreye gitmeyi çok istediğini belirterek şöyle konuştu: “Sorular zordu ama çoğunu yaptım.  Sınava iyi çalıştım. Kazanırsam umreye babamla beraber gideceğiz. Böyle sınavlar çok güzel, sürekli yapılmasını istiyorum.”

Van`da soğuk havaya rağmen sınavdan önce okulların önünde hazır bulunan çocuklar Süleyman Ortaç, Muhammet Furkan Durmazer isimli öğrenciler, sınava fazla çalışmamalarına rağmen sınavın iyi geçtiğini, sınava katılmayanların Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek Siyer Sınavı`na katılmalarını tavsiye etiler. 

Sınava çok çalıştıklarını ifade eden Hayrunnisa Şermen, M. Ali Çalışkan, Şahin Koç, Yasin Koç, İsmail Erez, Sabahattin Koç, Baver Turgut ile Hüseyin Emsen isimli çocuklar ise sınavı düzenleyen Kur`an Nesli Platformu`na teşekkür ettiler. (Ramazan Casuk, Nihat Kanat, Emrah Deniz, Ayetullah Tarhan, Yılmaz Sönmez - İLKHA)