Biçer, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın TL'nin değer kazanması için yaptığı "döviz bozdurma" çağrısının ardından, KOSGEBin de milli para biriminin korunmasına yönelik yeni uygulama başlattığını söyledi.
Ekonomik refahın, toplumun tüm katmanlarına yansıtılmasında, KOBİlerin önemli işlev üstlendiğini belirten Biçer, ülkenin bağımsızlık ve egemenlik nişanesi olan TL'nin korunması gerektiğini vurguladı. KOBİlerin ekonomik işlevlerini yerine getirmesi ve uluslararası düzeyde rekabet edebilme kabiliyetlerinin artırmasının önemine işaret eden Biçer, bunun ancak güçlü ekonomisi ve para birimi ile mümkün olacağını dile getirdi.
Biçer, KOSGEB olarak Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle küresel ekonomik düzende söz sahibi olması için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizerek, bu kapsamda TL'nin de hak ettiği değeri alması için gereken desteği vereceklerini bildirdi.
KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Destekleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılan başvurularda, daha önce TL dışında para birimi sunanların da değerlendirilmeye alındığını anlatan Biçer, bundan sonraki süreçte, yurtiçi tedarikçilerden alınan/alınacak mal ve hizmetler için sunulan başvuru veya katılım formu, sözleşme, kira kontratı, proforma (geçici) fatura gibi ek belgelerde yalnızca TL kullanılanların değerlendirmeye alınacağını açıkladı.
Biçer, bugünden itibaren KOSGEB destek programlarında milli para esaslı uygulamaların geçerli olacağına dikkati çekerek, "KOSGEBden destek talebinde bulunan bütün KOBİlerin, destek öncesi yapacakları başvurularda, sözleşmelerde ve proforma faturalarda TTL'nin dışında gelen evrak kabul edilmeyecek. Evrakında TL dışında para birimi olan başvurular geçersiz sayılacak." diye konuştu.
Destek başvuru aşamalarına değinen Biçer, "Özellikle fuar başvuruları sırasında sunulan döviz üzerinden yapılan sözleşmeler, projeye dayalı destek programlarına müracaat sırasında gelen döviz cinsinden proforma faturalar gibi başvuru evrakı kabul edilmeyecek." ifadesini kullandı.