Nisanur Dergisi Eylül Sayısı Çıktı!

Bu ay “Kadın Açısından Duygu” konusuna değinmek, güçlü olduğu bu alanı birçok yönüyle ele almak istedik.

Ekleme: 22.09.2016 14:55:00 / Güncelleme: 22.09.2016 14:55:00 / Nisanur Dergisi / İstanbul Haberleri
Destek için 

DOĞRUHABER GAZETESİ

Aile dergisi Nisanur`un Eylül 2016 sayısı çıktı. Dergi 58. Sayısında; “Kadın Açısından Duygu” konusunu irdelerken; başyazı da ise kadının; eşinin malını, aile sırlarını, iffetini, namusunu ve çocuklarını korumakla yükümlü olduğu vurgusunda bulunuyor.

Aile dergisi Nisanur`un Eylül 2016 sayısı çıktı. Dergi 58. Sayısında; “Kadın Açısından Duygu” konusunu irdelerken; başyazı da ise kadının; eşinin malını, aile sırlarını, iffetini, namusunu ve çocuklarını korumakla yükümlü olduğu vurgulanarak, kadın “Eşini memnun etmeli, çocuklarını İslami ahlâk çerçevesinde büyütmek için çabalamalıdır” deniliyor.

Derginin editör yazısında; dosya konusuna atıfta bulunularak; “O (SAV), ümmetinin göz bebeğidir. Zatı muhteremlerine, getirdiği mesaja, sünneti seniyyesine saygımız sonsuz, inancımız tamdır elhamdülillah. Bilhassa hanımlara yönelik yaklaşımları, verdiği değer, oluşturduğu algı bizce ehemmiyetli olup takdire şayandır. Hani vefatının hemen öncesinde, Veda Haccı için giden kervanı komuta ederken sesiyle develeri coşturan Enceşe`yi uyarmıştı. Zira develerin üzerlerinde bulunan kadınların zarar görme tehlikesi vardı. Ve ‘Enceşe, develeri yavaş sür. Cam şişeler kırılmasın` buyurmuştu. Mübareğin cam şişelerden kastı kadınlardı. Bedenen nazik oldukları gibi ‘kırılgan` olduklarının da beyanıydı. Ve bu, kadınların ne kadar narin, ne denli duygusal olduklarına bir atıftı” ifadelerine yer verilmiş.

Nisanur Dergisi`nin Eylül 2016 sayı içeriğine bakacak olursak özetle; Rabbimizin yarattığı her şeyde denge mefhumunu gözettiğini ve “Biz sizi bir dişi bir erkek olarak yarattık” sırrınca ikiye ayırdığı insanı da bir denge üzere yarattığını... Bu açıdan, kadının duygusal olması ile erkeğin biraz daha aklıyla hareket etmesinin mükemmel bir insicam olduğunu... Kadınların, psikolojik ve biyolojik yapısı ve özellikle de duygusallıkları itibariyle erkeklerden daha farklı bir konumda olup daha fazla duygusal hareket ettiklerini… Bir annenin çocuğuna olan şefkat ve merhametiyle, babanın çocuğuna olan şefkat ve merhameti arasındaki bariz farklılıkların olduğunu… Ancak, annenin çocuğuna karşı olan şefkat ve merhamet duygusunu mutlaka İslami ölçüler dâhilinde kullanması gerektiğini… İmandan nasibini almamış duygu ve düşüncelerin kişiyi hüsrana uğratacağını… Bunun yanı sıra yavrusunu koruması, eğitmesi için kadınlara verilen şefkat (acıma) duygusunun, günümüzde ‘insanlığın hidayetini` amaçlayan çalışmalarda verimini gösterdiğini… Fıtratını İslami ilimlerle koruyan Müslüman kadınların, bugün birçok çalışmada bunca ev ve aile sorumluluğuna rağmen hiçbir karşılık beklemeden koşturmakta ve verimli çalışmalar sergilemekte olduklarını belirtiyorlar.

Nisanur okurları için bu ay Eğitimci Dilek Çelenk ile “İslam öncesi ve sonrası kadın” ekseninde röportaj da gerçekleştirmiş.

Nisanur Dergisi`ni web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından da takip edebilir ve abone olabilirsiniz.

EDİTÖR YAZISI

Şanı yüce Allah`a hamd-u senalar; Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa`ya salat-u selamlar olsun. Allah`ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun…
 
MAKALENİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TAKLAYINIZ