Cizre`deki saldırı belediye kamyonuyla mı yapıldı?

Şırnak`ın Cizre ilçesinde meydana gelen bombalı araç saldırısında kullanılan damperli hafriyat kamyonunun, Şırnak Belediyesi`ne ait olduğu iddia edildi.

Ekleme: 27.08.2016 14:45:00 / Güncelleme: 27.08.2016 15:55:00 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak`ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliğinin bulunduğu bina girişinde meydana gelen bombalı araç saldırısında son bilgilere göre 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi de yaralandı.

Birçok ev ve işyerinin zarar görmesine neden olan bombalı saldırının detayları hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Saldırıda kullanılan damperli hafriyat kamyonunun, Şırnak Belediyesi`ne ait olduğu ve Cizre Belediyesi tarafından kiralanıp kullanıldığı ileri sürüldü.

Ayrıca, patlama yerine 3 kilometre mesafedeki Cizre Belediyesi`ne ait beton boru ve parke taşı tesisinde de aynı kamyona benzer 5 kamyonun daha bulunduğu iddia edildi.

Tesislerde çalıştırılan bu kamyonların, saldırının yapıldığı noktaya yakın Kaymakamlık Konağı, MİT Bölge Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet binası, KOM binası, polis lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığının önünden sık sık geçtikleri biliniyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilerde ise polis arama ve kontrol noktalarına takılmamaları için kamyon sürücülerine “arama kontrol noktalarına takılmadan geçebileceklerine” dair Cizre Kaymakamlığı tarafından bir belge verildiği iddia edildi. (İLKHA)