'Kadir Gecesi'nde ümmete dua edelim'

Kadir Gecesi hakkında açıklamalarda bulunan İTTİHAD üyesi Molla Mustafa Durgun, bu gecede ümmete dua edilmesi gerektiğini belirtti.

Ekleme: 27.04.2022 06:04:56 / Güncelleme: 27.04.2022 06:05:17 / Ramazan / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Kadir Gecesi hakkında açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Mustafa Durgun, Kadir Gecesi'nin yaygın inanca göre Ramazan ayının son 10 gününün tekli gecelerinde olduğunu belirtti.

Durgun, Resûlullah'ın Kadir Gecesi hakkında pek çok hadisi olduğunu belirtikten sonra Resûlullah'a Kadir Gecesi'nin sorulduğunu, Resûlullah'ın da; ‘Kadir gecesi Ramazan ayının son 10 gününün tekli gecelerindedir' buyurduğunu söyledi.

Kadir gecesinin diğer gecelerden farklı olduğunu belirten Durgun, “Kadir Gecesi'nin bulunduğu gece berraktır. Köpek havlamaları yoktur. Fazla gürültü patırtı yoktur. Sabah güneş doğarken de fazla ışıltılı değildir, sadedir.” ifadelerini kullandı.

Kadir gecesini ihya etmenin önemine değinen Durgun sözlerini şöyle sürdürdü: “Mühim olan şu hadise dikkat etmektir. Resulullah; ‘kim inanarak, hesabını Allah'tan dileyerek Kadir Gecesini bekler ve isabet ettirirse -inşallah- annesinden doğmuş gibi günahlarından çıkar.'

“Kadir Gecesi ümmetin birliğine ve kurtuluşuna vesile olsun”

Kadir Gecesi münasebetiyle kendi duygularını da dile getiren Durgun, “Rabbim Celle Celaluhu şu Kadir Gecesi'nde bekleyip onun sevabını alanlardan eylesin. Rabbim ümmetin düştüğü bu zillet halinden azameti, Resulü, Ramazan ayının hatırı, Kadir Gecesi'nin hürmeti için onları bu zilletten çıkarsın. Onların arasındaki ihtilafları kaldırsın ve onları Kur'an ve sünnet etrafında birleştirsin inşallah. Onları tekrar izzetli ve azametli yerlerine çıkarsın. Kadir Gecesi ümmetin birliğine ve kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Rabbim hepimizi kadir gecesinin sevabından faydalandırsın.” duasında bulundu.

Durgun, sözlerinin sonunda şu ifadeleri kullandı: “Kadir Gecesi mübarek bir gecedir. Bu geceyi ihya etmeye çalışırken Allah'ı zikretmek, Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, özellikle ümmete dua etmek lazımdır.  Hz Aişe annemiz Resulullah'a sordu; ‘Ya Resulullah ben bu geceye tevafuk edersem ne diyeyim.' Buyurdular ki; ‘Ey Aişe deki: Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet.' Biz de Aişe annemizin diliyle ve Resulullah'ın emriyle diyoruz; Bize bu gecenin kıymetini idrak ettir. Bizi bu geceye yetiştir. Geceyi şuurla, hayır hasenatla geçirmeyi nasip eyle. Ey rabbimiz sen afuvsun, affedicisin, Affetmeyi seversin. Ümmeti Muhammedî affet, bizi sıkıntılardan kurtar.”