Şehri Bediüzzaman etkinliği değerlendirme toplantısı yapıldı

Bitlis`in Tatvan ilçesinde, bu yıl birincisi düzenlenen "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ekleme: 10.12.2014 14:57:00 / Güncelleme: 10.12.2014 14:57:00 / Kültür & Sanat / Bitlis Haberleri
Destek için 

Tatvan`da özel bir restorantın toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 6-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen birinci Şehri Bediüzzaman etkinliğinin değerlendirilmesi yapıldı, önümüzdeki yıl yapılacak etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcıların görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda, bir sonraki yıl yapılacak etkinlikler için program taslağı oluşturulma kararı alındı.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, ilçenin Üstad Bediüzzaman Said Nursi ile bilindiğini hatırlatarak, “Eylül ayının ilk haftası artık Bediüzzaman Haftası olarak kutlanacak. Yapılacak etkinlikler tüm yıla yayılacak. akademik çalışmalar yapılacak. Nurs Platformunda her STK eşit temsil edilecek. Programlarda bayanlara yönelik etkinlikler olacak. Nurs Platformu kurumsallaştırılacak.”dedi.

Yapılan etkinliğin katılımcılar tarafından ilgi gördüğünü belirten İnci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapmış olduğumuz Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi en güzel tarafı Nurs Platformunu oluşturmak oldu. Bu sayede geniş halk kitlelerine ulaştık. Kamu idarecileri geçicidir. Belli bir süre görev yaparlar. Bizim önceliğimizde bir çalışma yaptığımızda sadece bizimle sınırlı kalmasın. Asıl bu işin sahipleri Nurs Platformu temsilcileridir.”ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)