Kışın soğuk günlerinin vazgeçilmez lezzeti: Kestane

Adana’da 20 yıldır kestane tezgâhı işleten Ahmet Yüksel, havaların soğumaması nedeniyle kestane satışlarının durgun olduğunu belirterek, "Kestane, kış aylarının vazgeçilmezidir. İnşallah havalar soğur da tezgâhlarda hareketlilik olur" dedi.

Ekleme: 09.12.2024 17:50:05 / Güncelleme: 09.12.2024 17:51:05 / Röportaj / Adana Haberleri
Destek için 

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, Adana'da havaların yeterince soğumaması nedeniyle beklenen ilgiyi görmüyor.

20 yıldır kestane tezgâhı işleten Ahmet Yüksel, satışların durgun olmasından yakınarak, havaların soğumasıyla birlikte hareketlilik beklediklerini dile getirdi.

Aydın’dan getirilen yerli kestanenin lezzetiyle dikkat çektiğini ifade eden Yüksel, fiyatların geçen yıla göre değişmediğini ancak alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşların alım yapmakta zorlandığını söyledi.

"İthal kestaneden farklı olarak hem pişmesi hem de lezzeti güzel"

Kestanenin lezzeti ve özellikleriyle kış sofralarının en önemli tatlarından biri olduğunu söyleyen Ahmet Yüksel,"Kestane Adana Hali’ne Aydın Nazilli’den yerli olarak getiriliyor. İthal kestaneden farklı olarak hem pişmesi hem de lezzeti güzel. Ancak fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar bu yıl almakta zorlanıyor." diye konuştu.

 Yüksel, fiyatların geçen yıla göre değişmediğini ancak alım gücünün düştüğünü dile getirdi.

"Kışın soğuk günlerinin vazgeçilmez lezzetidir"

Kestaneye olan talebin havaların soğumasıyla artacağını belirten Yüksel, "Adana’da havalar henüz soğumadığı için kestane şu an pek rağbet görmüyor. İnşallah havalar soğur da tezgâhlarda hareketlilik olur. Kestane mevsimliktir, kışın soğuk günlerinin vazgeçilmez lezzetidir." ifadelerini kullandı.

"İşin usulü, kabuğu çatladığında pişirmeyi durdurmaktır"

Kestaneyi doğru pişirmenin önemine de değinen Yüksel, "Kestane, fazla pişirilmemeli. Fazla pişen kestane, yanar ve sert olur. İşin usulü, kabuğu çatladığında pişirmeyi durdurmaktır. O zaman hem kıvamı hem de lezzeti tam olur." dedi.

Tezgâh işletmenin zorluklarını da paylaşan Yüksel, "Bu işi 20 senedir yapıyoruz. Kışın yağmur, yazın sıcaklar elbette zor oluyor ama ekmek parası için çalışıyoruz. Kestane, kış mevsiminin olmazsa olmazıdır. Bu yıl işler durgun olsa da soğukların başlamasıyla birlikte canlanmayı umut ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)