Gaziantep'te IPARD kapsamında 22.6 milyon liralık yatırım sözleşmesi imzlandı

Gaziantep'te IPARD III kapsamında Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde yapılan ilk projeler için toplam yatırım bedeli 22.6 milyon lira olan 2 projeye 10.5 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

Ekleme: 27.11.2024 15:35:09 / Güncelleme: 27.11.2024 15:35:09 / Ekonomi / Gaziantep Haberleri
Destek için 

İmzalanan sözleşme hakkında valilikten verilen bilgide, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  IPARD III Programı kapsamında valiliğimiz koordinasyonunda Gaziantep ilinde yapılacak projeler için destek sağlanmaya başlandı. İlimizde Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde yapılan ilk projeler için toplam yatırım bedeli 22.6 milyon TL olan 2 projeye 10.5 milyon TL hibe desteği sağlanacak. TKDK tarafından desteklenen projeler kapsamında Oğuzeli ilçesinde Altın Fıstık Gıda Maddeleri firması tarafından antepfıstığı, Nizip ilçesinde ise Karabacak Yağ, Gıda ve Tarım Ürünleri firması tarafından zeytinyağı tesisinde makine/ekipman yenileme yatırımı gerçekleştirilecek. " denildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Bizim Gaziantep’te bir amacımız var; daha önce kullanmadığımız kaynaklara ulaşmak, bunlardan birisi de çok önemli olan TKDK kurumu. TKDK Türkiye’nin 42 ilinde önemli destekler veriyor. TKDK ilimizde bir irtibat ofisi açtı ve Vali Yardımcımız Bülent Uygur’un koordinasyonunda vatandaşlarımıza ve ilgililere duyurma anlamında çabalar başladı. Bundan sonra da bu gayretlerle İlimizde çalışmalar, kredi ve hibe sözleşmeleri devam edecek. Gaziantep açık söylemek gerekirse IPART I ve IPART II çağrı dönemlerini kaçırdı. Ancak IPART III ve attığımız bu imzalarla beraber bugün attığımız imzalarla beraber ilimizde daha önce kullanılmayan kurum ve kaynakları benzerlerini yaptığımız gibi kullanmaya başlıyoruz. İnşallah bugün ilimizde yaklaşık 23 milyonluk yatırımın 10 küsür milyonunu hibe olarak ilimize kazandırmış oluyoruz ve bunları Oğuzeli ve Nizip ilçelerimizde yapıyoruz. Çünkü zeytinyağı da fıstık da bizim için önemli. Zeytinyağı dünyaya bu topraklardan Yukarı Mezopotamya Nizip Bölgesi’nden yayıldı. Bizim bunu geliştirmemiz ve sahip çıkmamız lazım. Antep Fıstığı da artık bir dünya markası. Onunla ilgili de daha iyi nasıl tanıtırız gayretlerimiz devam edecek. İşte bu noktada en çok kullanabileceğimiz kurumlardan, sağlayabileceğimiz en önemli kaynaklardan birisi TKDK Kurumu. Ben iki işletmemizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Projelerini sundular ve hibeleri almaya hak kazandılar. Ama bunun da diğer bütün firmalara örnek olmasını ümit ettiğimi söylüyorum. Kurumlarımız gayret ediyor ve bundan sonrası firmalarımızın ilgisine kalıyor. İlgili tüm kurumlarımıza ve projelerini sunan firmalarımıza teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

TKDK Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Uçman ve TKDK Kahramanmaraş Koordinatörü  Harun Reşit Genç de IPARD çağrı desteklerinden Gaziantep’in faydalanması adına gerekli çalışmalarının devam edeceğini dile getirdiler. (İLKHA)