McDonald's'ın hamburgerlerinden yedikten sonra hastalanan kişi sayısında artış

ABD'de, siyonist işgalcilere desteği ile bilinen hamburger zinciri McDonald's'ın hamburgerlerinden yedikten sonra hastalanan kişi sayısında artış yaşandı.

Ekleme: 14.11.2024 21:35:04 / Güncelleme: 14.11.2024 21:38:45 / Dünya
Destek için 

ABD'de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), McDonald's'ın hamburgerlerinden kaynaklı koli basili vakalarının 104 kişiye ulaştığını açıkladı. 

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından da yapılan açıklamada, McDonald's'ın “Quarter Pounder” hamburgerlerinde tespit edilen Escherichia coli (E.coli) bakterisiyle bağlantılı vaka sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.

Bakteriye Colorado, Kansas, Utah, Wyoming, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, Oregon, Wisconsin, Washington, Michigan ve Kuzey Carolina olmak üzere 14 eyalette rastlandığı belirtildi.

CDC'ye göre salgına neden olan bakteri türü nedeniyle ABD'de her yıl yaklaşık 74 bin enfeksiyon görülürken, 2 binden fazla kişi hastaneye yatıyor, 61 kişi ise hayatını kaybediyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) 23 Ekim'de yapılan ilk açıklamada, bakteriden 49 kişinin etkilendiği, 1'inin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Belirtilerin genellikle bakterinin alınmasından 3-4 gün sonra başladığını belirten yetkililer, 38.8 derece üzeri yüksek ateş, 3 günden uzun süren ishal ya da kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi şikâyetleri gösteren kişileri tıbbi destek almaları konusunda uyarmıştı.

Normalde insan ve hayvanların bağırsak ortamında bulunabilen E.coli bakterilerinin “Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)” gibi bazı alt türleri yaşamı tehdit edebilen hastalıklara neden olabiliyor.

Yiyecek yoluyla alınan E.coli bakterilerinin, yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ve süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebze ile meyvelerden bulaştığı belirtiliyor.


FATİH SİVİ