Şanlıurfa’da düzenlenen gıda fuarında, yöresel lezzetler ve doğal ürünler büyük ilgi gördü. Fuar, katılımcılara, sağlıklı ve doğal gıda alternatiflerini keşfetme fırsatı sunarken, özellikle Gümüşhane ve Giresun’a özgü kahvaltılık ürünler dikkat çekti.
Bu yılki fuarda, katılımcılar ve ziyaretçiler, kahvaltı sofralarını zenginleştirecek birbirinden lezzetli ürünleri deneyimleme şansı buldu.
Gümüşhane ve Giresun’dan gelen Bayram Gündoğdu, fuarda tanıtımını yaptığı fıstık ezmesi, pestil, sucuk ve kuşburnu gibi ürünlerle, geleneksel kahvaltı kültürünü modern bir yaklaşımla harmanladıklarını belirtti.
Şanlıurfa’da düzenlenen gıda fuarında Bayram Gündoğdu, fıstık ezmesi, pestil, sucuk ve kuşburnu gibi doğal ürünleri tanıttı.
“Rızkımızı her yerde aramaya devam ediyoruz”
Gündoğdu, “Gümüşhane ve Giresun’dan Şanlıurfa’ya ürünler getirdik. Getirdiğimiz ürünler fıstık ezmesi, pestil, sucuk ve kuşburnu gibi. Zaten her sene buradayız, 7-8 yıldır katılıyorum. Müşteri kapasitemiz oldukça yüksek ve onlardan memnunuz. Allah’a şükür, rızkımızı her yerde aramaya devam ediyoruz.” dedi.
“Bütçesi yetmeyen insanlara fabrika yapımını öneriyoruz”
Ürünleri tanıtan Gündoğdu, "Giresun'dan getirdiğimiz kendi fındık ezmemiz var, ballı ve balsız olarak satıyoruz. Onun yanı sıra, badem ezmesi, Gümüşhane'nin kuşburnusu, kızılcığı ve çakıl erik dediğimiz küçük erikten yapılan ezme gibi ürünler getiriyoruz. Gümüşhane'nin pestili, kömesi, cevizli sucuğu, kendine özgü sarma ve muskaları gibi ürünler de mevcut. Vatandaşlar, illaki bütçeye göre uygun ürünler istiyorlar. Bizden örnek verecek olursak, bir el yapımı fındık ezmemiz var, bir de fabrikanın yaptığı fındık kreması. Bütçesi yetmeyen insanlara fabrika yapımını öneriyoruz. Genelde gelen vatandaşlarımıza kendi ürünlerimizi tercih ediyor, bütçesine göre azalıyor veya fazla alıyor." şeklinde konuştu.
“Çoğunlukla kahvaltılık ürünleri biz satıyoruz”
Faydalarını sıralayan Gündoğdu, "Fındık ezmesi bildiğimiz gibi enerji kaynağı. Badem ezmesi, özellikle küçük çocuklarda kemik güçlenmesinde çok faydalı. Kuşburnu, soğuk algınlığı için çok iyi geliyor. Kızılcık, ağız yaralarına, bağırsak ve mide enfeksiyonlarına karşı çok iyi geliyor. Erik ekşisi dediğimiz malzeme ise şeker hastaları tarafından özellikle tercih ediliyor. Şeker düzenleme açısından değil ama canı şeker istediği zaman sulandırıp içebiliyor. Ayrıca Mersin'den keçiboynuzu alıp Gümüşhane'de soğuk pres yapıyoruz. Bunu kavanozlara koyuyoruz. Tekrar keçiboynuzu özünden pestil ve köme yapıyoruz. Keçiboynuzu ve dut pekmezi genel olarak kansızlık, halsizlik ve soğuk algınlıklarına kullanılıyor. Çoğunlukla kahvaltılık ürünleri biz satıyoruz. Diğer ürünlerimiz ise çayın yanında veya kahvenin yanında ikram edilebilecek ürünler." şeklinde konuştu.
Gündoğdu son olarak şunları söyledi:
"Genel anlamda şunu söylemek isterim ki, biz Doğu Güneydoğu Bölgesi tarafında bütün fuarları geziyoruz. Hemen hemen her ile gidiyoruz ve biz onlardan razıyız. İnsanlarımız gerçekten tüketebiliyor, ziyan etmiyor. Herkes kendisine göre alıyor. Bizler de elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. En kaliteli ürünlerimizi getiriyoruz. Biz vatandaşlarımızdan çok memnunuz, herkesi de bekleriz." (İLKHA)