Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama geldi!

Köfteci Yusuf hakkındaki domuz eti iddiaları devam ederken, restoranın sahibi Yusuf Akkaş'tan ilk açıklama geldi.

Ekleme: 10.10.2024 18:21:33 / Güncelleme: 10.10.2024 18:22:17 / Güncel
Destek için 

HÜSEYİN GİZLİ

Türkiye'nin en ünlü köfte zincirleri arasında yer alan Köfteci Yusuf, domuz eti iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yalanladı. Köfteci Yusuf yaptığı açıklamada, şubelerinde asla domuz eti kullanmadıklarını, iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini savundu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Normal Bakanlık işleyişindeki teamüle göre olumsuz bir sonuç tespit edildiğinde sonuç derhal olumsuzluk tespiti yapılan iş yerine bildirilir. 15 Şubat'ta Ankara Çankaya'daki bir şubemizden saat 11.25-11.40 aralığında pişmiş dönerden 400 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 27 Şubat'ta çıkıyor. 29 Şubat'ta Ankara Etimesgut'taki bir şubemizden saat 14.40-15.00 aralığında pişmiş köfteden 300 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 7 Mart'ta çıkıyor.

Her iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune almıyorlar. Çiğ üründen de şahit numune alabilirlerdi. Çünkü gen testi çiğ ürün veya pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucu verir. Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi. Çünkü biz tek merkezde üretim yapıyoruz. O ürünler tespit yapılan şubelerde üretilmedi. Bir olumsuzluk olsa tüm ürünlerimizde bulaş olurdu ve 280 şubemizde de benzer olumsuzluklarla karşılaşılırdı. Ancak bu teamüle aykırı bir şekilde uzunca bir süre sonra bildirim şubeye değil, merkezimize yapılmıştır."

 

Etiketler: