Beşiktaş’taki gece kulübü yangını davası sürüyor

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin davada mahkeme heyeti, 21 Ekim'de olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Ekleme: 08.10.2024 22:42:58 / Güncelleme: 08.10.2024 22:42:58 / Güncel
Destek için 

Beşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan, 29 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin iş yeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesince, Marmara Cezaevi'nin karşısındaki salonda görülen duruşmada, 5 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Müştekiler, avukatları ve izleyicilerin de katıldığı duruşmaya bazı müştekiler, bulundukları şehirlerdeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Gece kulübünde muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Berna Çaltepe, 2011'den itibaren gece kulübünde çalıştığını ve tüm mali konularla ilgilendiğini söyledi.

Çaltepe, mekan sahibinin Şahzade Şekergümüş olduğunu ancak bir dönem kulübün kendi üzerinde bulunduğunu, Şekergümüş ile baba-kız gibi olduklarını anlattı.

Kulüpte daha önce yangın çıktığına şahit olmadığını, duvar için kullanılacak malzemenin yanmaz özellikte olduğunu faturalardan bildiğini ifade eden Çaltepe, "Her yıl yangın söndürme aletlerini yeniliyorduk. Şahzade Bey her konuyla ilgili bilgisi olmasını isterdi. Çalışanlara iş güvenliği eğitimi verildi. Sabit bir iş güvenliği uzmanımız vardı. Mekan açık olunca 600-700 kişi oluyordu. Tadilat izni alınmadığını bu olaylar olduğu için biliyorum. Kulüp aktifken yeşil 'çıkış' yazan tabelalar vardı. Her şeyi detaylı hatırlamıyorum ancak bunların faturaları mevcuttur. Tüplerin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Yangında muhasebe zarar gördü mü bilmiyorum." diye konuştu.

Gece kulübünde garson olarak çalışan tanık Engin Eser ise olay günü izinli olmasına rağmen sevdiği için iş yerine gittiğini söyledi.

İş yeri çalışanlarının olduğu mesaj grubundan "Gelmezseniz işten çıkarılacaksınız." şeklinde mesaj gelmediğini ancak olaydan önceki gün gruba "Tüm ekip 11'de mekanda olsun." diye mesaj gönderildiğini anlatan Eser, sahne için gelecek ürünün indirilecek olması dolayısıyla herkesin çağırıldığını anlattı.

 


AA