Gazze: İsrail, güvenli iddia ettiği bölgelerle Filistinlileri aldatıyor

Gazze'deki hükümet, işgalci rejimin Gazze'de güvenli olduğunu iddia ettiği bölgelerle, "Filistinlileri aldattığını" belirtti.

Ekleme: 07.10.2024 19:57:15 / Güncelleme: 07.10.2024 20:21:09 / Dünya
Destek için 

OKTAY GÜNDÜZ

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana devam eden soykırımın 1. yılında Filistinlilere yönelik tahliye tehditlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gazze'nin kuzeyindeki (Beyt Hanun, Beyt Lahya ve Cibaliya) vatandaşlara, İsrail'in evlerini tahliye etme ve güneye geçme tehditlerine karşılık vermeme çağrımızı yineliyoruz." denildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere "tehlikeyi hissettiklerinde kaldıkları yere en yakın bölgeye gitmeleri" tavsiyesinde bulunulan açıklamada, işgalci rejimin Gazze'deki Filistinlileri "güvenli koridorlarının ve yerinden edilenler için bu yönde bölgelerin varlığı" iddiasıyla aldattığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "İsrail'in bir yıldır devam eden saldırılarında yalan söylediği, Gazze'nin güneyine giden vatandaşların katledilmesi ve yerinden edilenlerin çadırlarının hedef alınmasıyla kanıtlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Etiketler: