Bakan Uraloğlu açıkladı: Discord kapatılacak mı?

Son günlerde sosyal medyada büyük yankı bulan iddialara göre, bazı kullanıcılar Discord platformunu kötüye kullanarak çocukları hedef alıyor, onları tehdit ediyor ve şantaj yapıyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun yaptığı açıklamada, Discord gibi platformların çocukların güvenliği için risk oluşturabileceğini belirterek, bu tür uygulamalarla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını ancak henüz netleşmiş bir kararıın olmadığını ifade etti.

Ekleme: 07.10.2024 13:51:51 / Güncelleme: 07.10.2024 13:51:51 / Güncel
Destek için 

Son günlerde sosyal medyada yayılan görüntülerde, bir grup tarafından tehdit edilen ve kendine zarar vermeye zorlanan bir kız çocuğunun yaşadıkları ortaya çıktı. Bu olay, Discord platformunda çocuklara yönelik şantaj, cinsel içerikli mesajlar ve tehditlerin yaygın olduğu iddialarını gündeme getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada dolaşan videonun incelendiğini ve kurgu olduğu belirtildiğini açıklasa da, bu durum kamuoyunda büyük bir endişe yarattı. Yaşananların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, "Gerekli adımlar atılacak" ifadesini kullanarak konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Uraloğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Şimdi bu benim de tabi biraz radarıma girdi. Mesela burada doğrudan siz oraya üye olamıyormuşsunuz. Birisinin referansıyla üye olabiliyormuşsunuz. Tamamen böyle bir altyapısı var. Esasında bu durum oraya girişleri biraz zorlaştırıyor, disipline ediyor da diyebiliriz. Biraz içeriğine bakınca dehşete düşmemek mümkün değil gerçekten.

Hafta içi hem İçişleri, hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile yoğun bir mesai yürüttük. Discord başta olmak üzere. Bu konuda yapılması gerekenler noktasında istişare ettik. Önümüzdeki günlerde belli önlemlerin alınması gerekecektir. Biz bu önlemleri alacağız inşallah.

Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok.

AİLELERE ÇAĞRI
Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler." ifadesini kullandı.