Belediye başkanı, görevinin ilk haftasında öldürüldü

Meksika’nın Guerrero eyaletinin başkenti Chilpancingo’nun belediye başkanı Alejandro Arcos, görevine başladıktan yaklaşık bir hafta sonra öldürüldü.

Ekleme: 07.10.2024 11:25:32 / Güncelleme: 07.10.2024 11:25:32 / Dünya
Destek için 

Meksika'da 6 gün önce göreve başlayan belediye başkanı Alejandro Arcos’un saldırı sonucu hayatını kaybettiği açıklanırken, olaya ilişkin detay paylaşılmadı. Guerrero uyuşturucu şiddetinden en çok etkilenen eyaletlerden biri.

Eyaletin başkenti Chilpancingo’ysa uzun zamandır iki uyuşturucu çetesi Ardillos ve Tlacos arasındaki çete savaşına sahne oluyor.

Hükümetin 2006’da uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele için orduyu görevlendirmesinden bu yana Meksika genelinde 450 binden fazla kişi öldürüldü ve on binlerce kişi kayboldu.

Üç gün önce de Chilpancingo Belediye Meclisi’nden sekreter Francisco Tapia öldürülmüştü.

BBC‘nin haberine göre, Arcos’un katledilmesi sonrası Kurumsal Devrimci Partisi (PRI) adalet çağrısında bulundu: “Bu kadar şiddet ve cezasızlık yeter! Guerrero halkı korku içinde yaşamayı hak etmiyor.”

Parti lideri Alejandro Moreno da X’ten Tapia’yı hatırlatarak Arcos cinayetine ilişkin üzüntüsünü dile getirdi: “Onlar toplum için ilerleme çabasında genç ve dürüst kamu görevlileriydi.”

Etiketler: