Yapıcıoğlu: Mazlumlar ayağa kalktığı gün zalimler diz çökecek ve inşallah o gün çok yakındır

Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır İslami STK'lar tarafından düzenlenen Büyük Gazze Yürüyüşü etkinliğine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Gazze direnişiyle başlayan vahdet zulmün ve siyonizmin sonunu getireceğini söyledi.

Ekleme: 06.10.2024 23:50:04 / Güncelleme: 06.10.2024 23:57:00 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

7 Ekim 2024'de başlayan Aksa Tufanı Operasyonunun üzerinden bir yıl geçti. Birçok il ve ilçede olduğu gibi Diyarbakır'da da İslami STK'lar öncülüğünde bir araya gelen Kudüs sevdalısı Diyarbakır halkı meydanlarda Gazze'ye olan desteğini haykırdı.

Düzenlenen yürüyüşe katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada Gazze direnişin İslam ümmeti üzerinde oluşturduğu birlik ve vahdete dikkat çekerek Aksa Tufanı'nın bir milat olduğunu ve bununla gaflet uykusundan uyanan mazlum halkların direnişiyle zalimlerin diz çökeceği günün yakın olduğuna vurgu yaptı.

"Orada zulüm devam ettiği müddetçe bizlerde zulme karşı kıyamda olacağız"

Bundan 1 yıl önce bir tufan koptuğunu ve bununla beraber devam eden bir zulmün olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Gazze'ye ölüm, zulüm, bombalar yağdı ama Gazzeli kadınları, çocukları, yaşlıları ve mücahitleri direnmekten vazgeçmediler, bir adım geri atmadılar. Siyonizm kaybedecek! Zayıflığı, vahşeti ve zalimliği ortaya çıktı. Zalimlere karşı kin ve öfke gün geçtikçe büyüyor. Biz öfkeliyiz, kızgınız ama ümitsiz, yılgın ve vazgeçmiş değiliz. Orada zulüm devam ettiği müddetçe bizlerde zulme karşı kıyamda olacağız ve oradaki kardeşlerimize destek vermekten geri durmayacağız. Bugün bu desteğini burada sunan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum." dedi.

7 Ekim Aksa Tufanı bir milat, hat ve hendek olduğu vurgusu yapan Yapıcıoğlu, "Bir tarafında zalim, soykırımcı, vahşi, işgalciler ve onların aveneleri öbür tarafta zulme karşı direnenler, destek açıklamasında bulunanlar ve yanlarında saf tutanlar var. 7 Ekim'den sonra herkes safını belli etti. Buradaki kardeşlerimizde saflarını belli etmek adına zulme karşı ve mazlumun yanında olmaktan geri durmayacaklarını ilan etmek için buradalar." ifadelerini kullandı.

"Onların bir hesabı varsa elbette Allah'ın da bir hesabı vardır"

Bir yıl önce ortaya konulan tepkilerin bir müddet sonra dindiğini ve adeta alışagelmiş bir hal aldığını söyleyen Yapıcıoğlu, "Bugün bir milat ve dönüm noktası olsun. 7 Ekim günü ve devamında tepkilerimiz çığ gibi büyüsün ta ki zalimler diz çöksün, zulme destek verenler geri adım atsın. Bir gün mutlaka bu zulüm bitecek ama bizim nerede durduğumuz hep hatırlanacak. Tarihin bu dönüm noktasında zulme sessiz kalanlar ve destek verenler bu utancı bir ömür boyu yaşayacaklar. Biz, nerede durduğumuzu iyi biliyoruz ve zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Bir yıldır Gazze bombalanıyor. Bizler, 'zulmü durdurmazsanız bunlar orada durmayacaktır' dedik. İşte bugün sıra Lübnan'da yarın Suriye'de. Daha sonra belki Ürdün'de, Irak'ta, İran'da ve Türkiye'de olacak." diyerek oluşan tehlikeye dikkat çeken Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü onların arz-ı mev'ud gibi sapıkça düşünceleri var. Bütün bu toprakların kendilerine ait olduğunu, vaad edildiğini düşünüyor ve bu uğurda bir vahşet ortaya koyuyorlar. Bu topraklar üzerindeki herkesi öldürmeyi kafaya koymuşlar. Fakat onların bir hesabı varsa elbette Allah'ın da bir hesabı vardır. Mazlumlar ayağa kalktığı gün zalimler diz çökeceklerdir ve inşallah o gün çok yakındır. Rabbim birliğimizi, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylesin."

"2 milyonluk Gazze iki milyarlık İslam alemine ruh verdi, diriltti, ayağa kaldırdı"

Yapıcıoğlu, "Onların gücü kalabalık oluşlarından, ellerindeki silahların ve bombaların çok yıkıcı olmasından, arkalarında ABD gibi süper güç ve orduların durmasından değil; bizim dağınıklığımızdan, birbirimize düşmemizden, ayrılığımızdan, vahdeti unutmuş olmamızdandır. İnşallah Aksa Tufanı bir milat olacak, uykuda ve gaflette olanları uyandıracak, ümmeti bir araya topladı ve bundan sonra da toplayacak. Bu birlik ve vahdet zulmün ve siyonizmin sonunu getirecektir. İki milyarlık İslam alemi 2 milyonluk Gazze'yi bombalanmaktan, açlıktan ve ölümden kurtaramadı ama 2 milyonluk Gazze iki milyarlık İslam alemine ruh verdi, diriltti, ayağa kaldırdı ve inşallah bütün bir ümmeti kurtaracak." dedi. (İLKHA)