Bakan Yerlikaya: "Şantaj" videosu kurgu olduğu belirlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program üzerinden kimlik bilgilerinin ele geçirilip şantaja uğradığına dair paylaşımlarla ilgili inceleme yapıldığını belirtti.

Ekleme: 06.10.2024 15:50:04 / Güncelleme: 06.10.2024 15:50:49 / Güncel
Destek için 

Sosyal medya platformunda bir program kimlik bilgileri ele geçirilip şantaja uğrayan bir kız çocuğunun aşağılatıcı eylemlerde bulunmaya zorlandığı iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki 'Bir Program' üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir.

Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

E.N.B. adlı çocuğun 'tehdit ve şantaja maruz kaldığı' sözde görüntüleri, 'Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon' yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır." dedi. (İLKHA)