Şanlıurfa STK'larından "Direnişe Selam, siyonizme Lanet" mitingine davet

Şanlıurfa STK Platformu, Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü kapsamında "Direnişe Selam, siyonizme Lanet" mitingi düzenleyecek.

Ekleme: 05.10.2024 15:55:04 / Güncelleme: 05.10.2024 15:57:27 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü dolayısıyla "Direnişe Selam, siyonizme Lanet" temalı bir mitimg düzenleyecek. 6 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.

Program, saat 16.00'da Ali Şelli Parkı'nda başlayacak. Buradan kortej yürüyüşüyle Atatürk Bulvarı’na geçilecek ve yürüyüş Rabia Meydanı’nda sona erecek. Miting alanında yapılacak konuşmalarda, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer ve Filistinli Dr. Hani Al-Dali, katılımcılara hitap edecek.

Şanlıurfa STK'ları, aileleriyle birlikte katılım gösterecek herkesi Filistin direnişine destek vermek amacıyla bu anlamlı etkinliğe davet etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın kör, sağır ve dilsiz olduğu bir süreçten geçiyoruz. Gazze halkı ve Filistinliler, insanlık tarihinin en vahşi saldırılarının sonucunda korkunç bir yıkım yaşadı. Yaralı sayısı yüz binlerle ifade ediliyor. Hastaneleri, okulları ve camileri yerle bir edildi. Sadece Gazze değil, Batı Şeria ve diğer Filistin şehirleri de katliam ve yıkımla karşı karşıya. Zaman; ümmetin izzeti, İslam’ın zaferi, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için, Aksa Tufanı’nı siyonist cepheyi zillete mahkûm edecek büyük bir tufana dönüştürmek için gece gündüz demeden, durmadan meydanlara çıkmanın ve canımızla, malımızla direniş cephesine her türlü desteği seferber etmenin zamanıdır! Artık izzetle, onurla ve cesaretle Siyonist cephenin karşısında durup, 'Bir asır daha İslam ümmetini esarete mahkûm edemeyeceksiniz! Hepimiz Filistin’iz, Gazze’yiz, Batı Şeria’yız, Lübnan’ız, Beyrut’uz, direnişin evlatlarıyız!' diye haykırma vaktidir. Biz de bu haykırışı Şanlıurfa STK'ları Platformu olarak, 6 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümünde 'Direnişe Selam, Siyonizme Lanet' temalı eylemimizle yapacağız. 6 Ekim Pazar günü tüm vatandaşlarımızı ailece katılacakları etkinliğe bekliyoruz. Saat 16.00'da Ali Şelli Parkı'nda toplanıp kortej yürüyüşü ile Atatürk Bulvarı üzerinden Rabia Meydanı’na yürüyeceğiz. Mitingde, konuşmalarını yapmak üzere Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’i Destekleme Birliği Basın Sözcüsü Dr. Hani Al-Dali konuşmalarını dinleyeceğiz.” (İLKHA)