İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar'da Hamas heyeti ile görüştü

Mesud Pezeşkiyan, Katar'a yaptığı iki günlük ziyaretin devamında İslami direniş hareketi Hamas'ın üst düzey heyetiyle bir araya geldi.

Ekleme: 04.10.2024 10:12:14 / Güncelleme: 04.10.2024 10:28:19 / Dünya
Destek için 

Ahmet Tali

Görüşmede, Filistin meselesine ilişkin genel siyasi ve saha gelişmeleri, özellikle de Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ve Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan geniş çaplı bir saldırıya dönüşen Siyonist saldırılar ele alındı.

Hamas heyeti, İran İslam Cumhuriyeti ile olan stratejik ilişkiye ve direniş eksenine vurgu yaparak, Filistin halkına Siyonist düşmana karşı açık mücadelede sağlanan desteği, özellikle de Tahran'daki Hamas Siyasi Bürosu Başkanı şehit lider İsmail Haniye'nin İran Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal alanlarına ve hedeflerine düzenlenen füze saldırısıyla şehid edilmesinin intikamını almada sağlanan desteği övdü ve bunun direniş cephesinde caydırıcılığın güçlendirilmesinde önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Heyet, Siyonistlerin art arda işlediği suçlarda şehit düşen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve parti liderlerinden oluşan bir grup ile Tümgeneral Abbas Nilforuşan'a en derin taziyelerini sunarak, bu kanın herkesin Kudüs'e doğru aynı yolda ilerleme kararlılığını artıracağını belirtti.

Hamas heyetinde hareketin kardeşleri Halid Meşal, Halil El-Hayya, Hüsam Bedran ve Muhammed Nasr yer alırken, İran heyetinde ayrıca Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi ve Doha Büyükelçisi Ali Salih Abadi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ise Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin şehadetinin hayatındaki en acı olaylardan biri olduğunu belirterek, "Şehit Haniye, anayasa yemin törenime katılan bir misafirdi, ancak birkaç saat sonra onun hain suikast haberini duydum, bu benim için çok acı vericiydi." dedi.

Bugün Gazze ve Lübnan'daki Siyonist varlığın işlediği suçların her insanın kalbini kanadığını ve bu acıyı, ezilen Filistin halkını dindeki kardeşlerimiz olarak gören bizim için iki katına çıktığını vurguladı. Cumhurbaşkanı, demokrasi adı altında Siyonist oluşumu destekleyen ve insan haklarını savunduklarını iddia eden Amerika ve Batılı ülkelerin sinsi davranışlarını sert bir dille eleştirdi.