Kış etkinlikleri ile yüzlerce çocuk manevi eğitim alacak

Yıllardır yüzlerce öğrencinin manevi eğitimine katkı sunan Hürrem Çavuş Camii'nde öğrencilere yönelik kış faaliyetleri düzenlenen programı ile başladı.

Ekleme: 03.10.2024 23:15:04 / Güncelleme: 03.10.2024 23:17:37 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

Yaz aylarında yaklaşık 600 öğrencinin Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra namaz ve İslami adap derslerinin verildiği Hürrem Çavuş Camii'nde manevi eğitim yalnızca yaz aylarına has kalmayıp kışın da devam ediyor.

Çok sayıda öğrencinin namaz bilinci başta olmak üzere birçok alanda eğitim alacağı kış faaliyetleri kapsamında; Sabah namazı öncesi hadis dersleri, Pazar sabah namazı buluşmaları, kış Kur'an kursu, manevi ortamda ders çalışma, namazla diriliş, gelin birlikte okuyalım, hanımlara yönelik sohbet ve Kur'an dersi gibi etkinlikler yer alacak.

8 yaşından itibaren öğrencilerin kayıt yaptırabileceği kurslar ile çocuklara namaz bilinci ve manevi eğitim verilecek.

Yılbaşına kadar devam edecek olan sabah namazı ve 5 vakit namaz buluşmalarında, namaza devamlılığına göre çok sayıda öğrenciye çeşitli hediyeler verilecek.

Akşam namazına müteakiben cami önünde düzenlenen program ile duyurusu yapılan kış faaliyetleri, cami öğrencilerinden Osman Kerim Taşdelen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında konuşan Hürrem Çavuş Camii İmamı Metin Kaçar, namazın kötülüklerden alıkoyduğunu, yapılacak namaz projeleri ile çocukların namaz alışkanlığı kazanmasının yanı sıra çeşitli hediyeler de alacağını ifade etti.

Eğitim öğretim yılının yeni başladığını hatırlatarak okumanın ayette belirtildiği gibi Allah'ın adıyla okunması gerektiğini vurgulayan Fatih İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, yapılan her işte yaradanın, rızık verenin unutulmaması gerektiğini söyledi. (İLKHA)