Kur'an Nesli Platformu'ndan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" mesajı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Kur'an Nesli Platformu İstanbul Koordinatörlüğü Sözcüsü Veysel Arslan, camilerin bireysel ve toplumsal olarak birçok sorunun çözümü için önemli olduğunu belirtti.

Ekleme: 01.10.2024 10:05:08 / Güncelleme: 01.10.2024 10:05:45 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Kur'an Nesli Platformu İstanbul Koordinatörlüğü Sözcüsü Veysel Arslan, her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Dünyanın her coğrafyasında camilerin önemli mekanlar olduğunu belirten Arslan, bu haftanın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

“Camilerimizi dinamik ve maneviyat merkezlerine dönüştürmek için çaba ve gayret göstermeliyiz”

Camilerin, İslam dini ve Müslüman toplumlar için vazgeçilemez bir öneme sahip olduğunu belirten Arslan, “Allah’ın Resulü hicret eder etmez ilk fırsatta mescid inşa etmiştir. Mescitleri, toplumun İslam'ı öğrenip yaşayabilmesi için bir merkez olarak kullanmıştır. Ayrıca Camiler, Müslümanların bir araya gelip ibadet ettiği, kardeşlik bağlarını pekiştirdiği, önemli meselelerin konuşulup çözüldüğü mukaddes mekanlardır. Camilerin bu işlevselliğini göz önüne aldığımızda İslam toplumu için ne denli önemli bir merkez olduğunu bir kez daha anlamış oluruz. İslam toplumu olarak camilerimizi, dinamik ve maneviyat merkezlerine dönüştürmek için çaba ve gayret göstermemiz gerekir. Günümüzde hızla artan bireysellik ve umursamazlık gibi kötü alışkanlıkların çözümüne, camilerde ulaşabiliriz. Camiler ‘ben’ olmaktan bizleri alıkoyar ve ‘biz’ olabilmemizi sağlar. Bu durum, bireysel ve toplumsal olarak birçok sorunun da çözümü için yeterlidir. Bundan ötürü camilere hak ettiği önemi göstermemiz gerekir.” dedi.

Arslan, “Bu vesile ile Kuran Nesli Platformu olarak bu kurumda hizmet eden imam-hatipler, müezzin-kayyımlar, vaizler, müftüler ve bil umum din alimlerinin Din Görevlileri Haftası'nı tebrik eder; camilerimizin, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek tüm Müslümanlar ile dolmasını, Müslümanların sorun ve dertlerinin çözüldüğü, sevinçlerinin paylaşıldığı, dayanışma ve yardımlaşma ruhumuzu diri tutan mekanlar olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ederiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)