Baskınlar sürüyor!

Siyonist terör ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kent ve beldelerine baskınlar düzenledi, çok sayıda Filistinliyi esir aldı.

Ekleme: 30.09.2024 10:31:00 / Güncelleme: 30.09.2024 10:37:53 / Dünya
Destek için 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre,işgal ordusu Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus, Tulkerim ve Kalkilya kentlerine baskınlar düzenledi.

Nablus kenti ile Asker Mülteci Kampı'na gerçekleştirilen baskınlarda işgal askerleriyle Filistinliler arasında arbede yaşandı.

Siyonist israil ordusu baskın sırasında gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanırken Filistinli gençler ise taş atarak karşılık verdi.

İsrail askerleri baskın sırasında 2 Filistinliyi esir aldı.

Kalkilya'nın çeşitli mahallelerine düzenlenen baskınlarda dükkanlar ve evlerde arama yapıldı.

İşgal askerleri Ramallah'ta da başta Silvad olmak üzere çeşitli beldelerde düzenlediği baskınlarda Filistinlileri esir aldı.

Beytüllahim yakınlarındaki Tuku beldesindeki evlere baskın düzenleyen işgal askerleri, en az 10 Filistinliyi esir aldı.

İşgal ordu güçleri ayrıca Selfit, Cenin ve El Halil kentlerine de baskınlar düzenledi.

Siyonist israilin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik alıkoyma, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden katil israillilerin saldırılarında 160'ı çocuk 719 Filistinli şehit oldu, yaklaşık 6 bin 200 kişi yaralandı.

Etiketler: