Lübnan Başbakanı Mikati: Ülke tarihinin en büyük göç dalgası yaşanıyor

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, siyonist rejimin devam eden hava saldırıları nedeniyle ülke tarihinin en büyük göç dalgasının yaşandığını belirtti.

Ekleme: 29.09.2024 20:07:25 / Güncelleme: 29.09.2024 20:19:25 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

Siyonist rejim, Lübnan’ı hedef almaya bugün de devam ediyor. İşgalcilere ait savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde Beyrut’un Dahiye bölgesi ve Sur kentine yoğun hava saldırıları düzenledi.

Saldırılarda, çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu belirtti.

Lübnan ordusunun da BMGK'nın 1701 sayılı kararını uygulamaya hazır olduğunu söyleyen Mikati, siyonist işgalcilerin saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerle ilgili bilgi verdi.

Mikati, "israil saldırıları nedeniyle yerinden edilen 118 bin kişi, 778 sığınma merkezine yerleştirildi. Yerinden edilenlerin gerçek sayısı bundan çok daha fazla ve bir milyona ulaşması mümkündür.

israil'in ağır bombardımanı nedeniyle ülkenin güney kentleri, Bekaa bölgesi ve Beyrut'un Dahiye bölgesinden saatler içinde yaşanan ani göçün büyük baskı oluşturduğunu vurgulayan Mikati, "Ülke içinde göç edenlerin sayısı bir milyona ulaşabilir. Yani Lübnan'da yaşanan tarihin en büyük göç dalgasıyla birkaç gün içinde bulunduğu yerden başka bir yere geçmek zorunda kalan bir milyon insan var." ifadelerini kullandı.