Siyonist teröristten Lübnan’a vahşi saldırı YİNE SİVİLLER HEDEF ALINDI

Gazze’de yaklaşık bir yıldır soykırım yapan işgalci barbarlar, cani yüzünü Lübnan’a döndü. Lübnan’da vahşi katliamlar gerçekleştiren katil sürüsü, başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinin çeşitli noktalarındaki sivillerin yaşadığı binalara 40’tan fazla saldırı düzenledi.

Ekleme: 29.09.2024 03:00:00 / Güncelleme: 29.09.2024 03:01:02 / Dünya
Destek için 

İşgal rejiminin savaş uçakları, işgalcilerle ile 8 Ekim’den bu yana çatışan Hizbullah Hareketi’nin kalesi niteliğindeki Dahiye’nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalara 40'tan fazla saldırı gerçekleştirdi. İşgal rejimi saldırıları, başkentin güneyinde birçok yer ve binada yangınlara ve büyük yıkımlara yol açtı. İşgal ordusu, ülkenin orta kesimindeki Beyrut’un yan sıra güneydeki Sur kenti ile doğudaki Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerine de hava saldırıları düzenledi. Ülkenin güneyiyle başkentin güneyindeki Dahiye bölgesinden kuzeye doğru yoğun göç sürerken evlerini terk edip güvenli gölge arayışına giren çok sayıda Lübnanlı Beyrut sokaklarında geceledi.

DAHİYE BÖLGESİNDE YOĞUN GÖÇ HAREKETLİLİĞİ

İşgal rejiminin Beyrut'un güneyinde "Hizbullah'a ait mühimmat saklandığı"nı iddia ettiği üç binayı hedef alacakları açıklamasının ardından Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesinde ciddi göç hareketi yaşandı. Görgü tanıkları, işgalci barbarların şiddetli ve peş peşe saldırılarının hedefindeki Dahiye bölgesinden başkent Beyrut’un merkezine ve ülkenin kuzeyindeki diğer bölgelere doğru dikkat çekici bir göç dalgası kaydedildiğini aktardı.

İşgal Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Leyleki ve Hades mahallerindeki 3 binanın boşaltılmasını istemiş ve "Sizler, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız hasebiyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız." ifadelerini kullanmıştı. İşgal ordusu, Hizbullah'a yönelik saldırıları kapsamında önceki gün gece saatlerinden sabaha kadar Dahiye bölgesindeki Leyleki ve Hades mahallelerine saldırılar düzenledi. İşgal rejiminin önceki gün akşam saatlerinde Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında 6 kişi katledilmiş, 91 kişi yaralanmıştı.

İŞGALCİLERİN LÜBNAN’A SALDIRILARINDA 783 KİŞİ KATLEDİLDİ

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden işgal ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 783 kişi katledilirken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Hizbullah ise işgal ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İşgal rejimi tarafında çoğunluklu ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor. Lübnan hükümetinin Afet Risk Yönetimi Birimi verilerine göre 27 Eylül'e kadar, barınma merkezlerine kayıtlı göçmen sayısı 86 bin 600’e ulaştı. Ülkede devlet okulları başta olmak üzere kamuya ait 644 bina barınma merkezine dönüştürüldü.

İŞGAL REJİMİ ÜÇ YEDEK ASKER TUGAYINI ASKERE ÇAĞIRDI

İşgalci ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, merkez komutanlığına bağlı üç yedek asker tugayı daha askere çağırıldı. İşgal ordusu merkez komutanlığı, Batı Şeria'yı da kapsayan bölgede görev yapıyor. İşgal ordusu, yakın zamanda Lübnan sınırında görev yapmak üzere kuzey komutanlığına bağlı iki yedek asker tugayını daha askere çağırmıştı.

CEBELİ LÜBNAN'A SALDIRIDA KATLEDİLENLERİN SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberinde, işgal rejimi saldırılarına ilişkin bilgi verildi. Şuf bölgesini hedef alan hava saldırısında katledilenlerin sayısının 8'e yükseldiği aktarıldı. Sağlık Bakanlığı daha önce işgal rejiminin Cebeli Lübnan vilayetine bağlı Şuf bölgesini hedef aldığı hava saldırısında 4 kişinin katledildiğini, 17 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkent, Cebel Lübnan ve saldırılardan etkilenmeyen bölgelerdeki hastanelerden acil vakalar dışında hasta kabullerini gelecek hafta sonuna dek durdurmalarını istedi.

İşgal rejimine ait savaş uçakları Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Hizbullah Hareketi'nin kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesinde bulunan Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki semtlerindeki binalara 40’tan fazla saldırı düzenledi. Hava saldırıları sonucu başkentin güneyinde birçok yer ve binada yangınlar çıktı, büyük yıkımlar meydana geldi.  AA

BM Genel Kurulunda

SOYKIRIMCIYA PROTESTO

New York sokaklarındaki çok sayıda protestocunun arasından geçerek Birleşmiş Milletler binasına gelen Binyamin Netanyahu, BM kürsüsüne çıkarak yaptıkları katliamları aklamaya çalıştı. Çoğu ülkenin soykırım protestosuyla karşılaşan Netanyahu, neredeyse boş salona konuştu.

New York

İşgal ordusu, Gazze'de sivil katliamına devam ediyor. Her gün bomba yağdırılan Gazze'de 42 bine yakın, çoğunluğu kadın ve çocuklarda oluşan sivil katledilirken, bu politikaların uygulayıcısı siyonist işgalci Binyamin Netanyahu, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılarak, burada Genel Kurul'a hitap etti. Çoğu ülkenin soykırım protestosuyla karşılaşan Netanyahu, neredeyse boş salona konuştu. Delegelerin salonu terk ettiği konuşmasında haritalar kullanan Netanyahu'nun elinde tuttuğu çizimlerde Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "israil" olarak gösterilmesi dikkat çekti.

Bu sırada Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın öncülüğünde Türkiye heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyon, Türkiye heyetine eşlik etti.  Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

Boş bir salona hitap eden Netanyahu, HAMAS'ın teslim olması, rehineleri serbest bırakması ve silahlarını bırakması halinde savaşın sona erebileceğini belirtip, barış çağrılarını bir kez daha reddederek, "HAMAS, Gazze'de iktidarda kalmaya devam ederse yeniden toparlanır ve yeniden israil'i vurur. Gazze'de barış içinde yaşamaya kararlı, yerel bir yönetimi desteklemeye hazırız. HAMAS teslim olur, silahları bırakır, rehineleri teslim ederse savaş sona erer" dedi.

Netanyahu, kürsüde yaptığı konuşmasına İran'ı kendilerine saldırmaması konusunda küstahça uyararak, “Eğer siz bize saldırırsanız, biz de size saldırırız” dedi. Netanyahu, bir elinde "Lanet" diğer elinde "Nimet" yazan harita göstererek birinin İran'ın saldırgan tutumu, diğerinin ise israil-Arap ilişkilerinin potansiyeli olduğu iddiasında bulundu.  (İLKHA)

HİZBULLAH’TAN KAPSAMLI MİSİLLEME

İşgal rejiminin Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik saldırılarının ardından, Hizbullah işgal altındaki topraklara misilleme operasyonları düzenledi.

Haber Merkezi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, önceki gün akşam saatlerinde art arda patlamalar yaşandı. İşgalciler, Beyrut'un Dahiye bölgesinde Hureyk Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı binaları vurdu. Siyonist rejim, bu saldırının ardından Lübnan'ın farklı bölgelerini gece boyunca hava, kara ve denizden vurmaya devam etti. Hizbullah, işgalcilerin saldırılarına füzelerle karşılık verdi. İşgal altındaki Safed kenti, Hayfa çevresindeki Karmiel ve sahildeki Nahariya bölgelerine yüzlerce füze atıldı. Füze salvosunun ardından bölgede sirenler çaldı.

İşgal rejimi medyası, Hizbullah'ın vurduğu noktalarda patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. İşgalci ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, hava savunma sistemlerinin bazı füzeleri önlediği, bazı füzelerin ise düştükleri yerlerde hasara yol açtığı bildirildi. Füze operasyonunun ardından ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklama yapılmadı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma, Lübnan topraklarını ve halkını korumak için, işgalcilerin saldırılarına karşı, Safed kenti, Hayfa çevresindeki Karmiel ve Nahariye kenti yakınlarındaki noktalara misilleme operasyonları düzenlendiği duyuruldu. (İLKHA)