Cevdet Yılmaz: Orta Doğu'da barış olmadığı sürece...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazze'de yaşanan insanlık suçunun hiçbir zaman unutulmaması, unutturulmaması gerektiğine belirtti.

Ekleme: 28.09.2024 14:26:33 / Güncelleme: 28.09.2024 14:26:33 / Güncel
Destek için 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

İşgalci katillerin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım ve katliamlara değinen Yılmaz, Orta Doğu'da, özellikle Kudüs'te barış olmadığı sürece küresel bir barışın olması da mümkün olmayacağının altını çizdi.

Yılmaz, "Bölgemiz zaten yeterince bu çatışmalardan çekti. İstikrarsızlıklardan çok acılar çekti insanlar. Bölgenin bu savaşlara, çatışmalara değil, refaha ihtiyacı var. Demokratik standartların yükselmesine ihtiyacı var. Ülkeler arasında çok daha barışçı bir ortam oluşmasına ihtiyacımız var. Türkiye'nin pozisyonu çok net. 1967 sınırlarını esas alan, Birleşmiş Milletler kararlarını esas alan iki devletli, hakkaniyetli bir çözüm oluşmadan bu bölgeye istikrar gelmesi mümkün değil. Bu bölgede, Orta Doğu'da, özellikle Kudüs'te barış olmadığı sürece küresel bir barış olması da mümkün değil. Çünkü burası fay hatlarının kesiştiği bir yer adeta. Ben inanıyorum ki, er veya geç Filistinli mazlumlar kazanacak, haklılar kazanacak. Biz tarihin doğru tarafındayız, haklılardan yanayız ve çok doğru bir tutum alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, bütün yetkililerimiz bu konuda gece gündüz uğraşıyorlar." dedi.

Etiketler: