Hamaney'den 'Nasrullah öldürüldü' iddiasının ardından ilk açıklama!

İran dini lideri Hamaney, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceğini, Hizbullah liderliğindeki direniş güçleri belirleyecek. Allah'ın izniyle Lübnan, düşmanı pişman edecek" dedi.

Ekleme: 28.09.2024 13:29:47 / Güncelleme: 28.09.2024 14:11:01 / Dünya
Destek için 

Hüseyin Aydemir

Soykırımcı işgal ordusu, dün akşam yoğun bir şekilde Lübnan'ı bombaladı. İşgal ordusu tarafından Beyrut'ta düzenlenen saldırıda; hedef alınan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın "öldürüldüğü" iddia etti.

HAMANEY GÜVENLİ YERE NAKLEDİLDİ!

Açıklamanın ardından İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in güvenli bir yere nakledildiği ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

İRAN MECLİSİ TOPLANDI!

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu'nun ise, "Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandığı" açıklandı.

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA!

İran lideri Hamaney, siyonist rejimin Lübnan'daki saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında, siyonist rejimin Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü savaş suçlarını Lübnan'a da uygulamaya çalıştığını belirten Hamaney, "Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

İran lideri, bölgedeki "direniş güçlerinin" Hizbullah'ın yanında duracağını ve "direniş güçlerinin mücadelesinin Hizbullah'ın öncülüğünde devam edeceğini" belirtti.

Hamaney,  işgalcilerin gece Beyrut'ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında olduğu öne sürülen ve akıbeti henüz belirlenemeyen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'tan söz etmedi.

Etiketler: