Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü'nden "Selahaddin'den Aksa Tufanına" programına davet

Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethetmesinin yıl dönümü olan 2 Ekim münasebetiyle her yıl programlar düzenlediklerini belirten Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü (SALAH) Başkanı Mehmet Eşin, 29 Eylül'de düzenleyecekleri "Selahaddin'den Aksa Tufanına" adlı programa İstanbul halkını davet etti.

Ekleme: 28.09.2024 11:05:05 / Güncelleme: 28.09.2024 11:06:35 / Röportaj / İstanbul Haberleri
Destek için 

Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü tarafından 29 Eylül Pazar günü saat 14.00'te Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan programa, SALAH Başkanı Mehmet Eşin, HAMAS yetkililerinden Dr. Süheyl El Hindi, Gazeteci Yazar Ahmet Varol ve Dr. Abdulkadir Turan konuşmacı olarak katılacak.

Düzenleyecekleri program ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan SALAH Başkanı Mehmet Eşin, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Aksa Tufanı bir yılı geride bıkmak üzere. Diğer taraftan 2 Ekim Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü haçlılardan kurtarmanın yıldönümü. Bunun yanında İstanbul'da hissedilmemiş olsa bile Türkiye'de 6-8 Ekim olayları olarak geçen ve Şehid Yasin Börü'nün şehadetinin yıldönümü. Şu anda Aksa Tufanı devam ediyor. İşgal rejiminin Gazze'den sonra Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor. Böyle bir atmosferde böylesi bir program düzenliyoruz. Bu programda Aksa Tufanı'nı, Selahaddin-i Eyyubi'yi konuşacağız. Bunun yanında Aksa Tufanı ile ilgili Türkiyeli Müslümanların üzerine düşen vazifeleri konuşacağız. Bu programa tüm halkımızı ailece davet ediyoruz. İnşallah geldiklerinde faydalı bilgiler öğrenecekler." dedi.

"Halkımızda bir Kudüs, Gazze ve ümmet şuur oluşması gerekir"

Selahaddin-i Eyyubi'nin sıradan bir komutan olmadığını, Kudüs'ü haçlı işgalinden kurtaran ikinci fatih olduğunu vurgulayan Eşin, "Halkımızın programa gelerek orada dinleyip öğrendiklerini çevrelerindeki inanlara anlatmalarını istiyoruz. Aksa Tufanı yalnızca Gazze ve Lübnan ile sınırlı kalmayıp Türkiye ve dünyaya yayılması, halkımızda bir Kudüs, Gazze ve ümmet şuur oluşması gerekir. İnşallah bu tür programlarla bu şuuru arttırmaya, canlandırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

(İLKHA)