Özel bir süt firmasına verilmek istenen arazilere köylülerden tepki

Bingöl Merkez Kumgeçit Köyü sakinlerinin ekip biçtiği ve hayvanlarını otlattığı Murat Nehri yatağındaki arazilerin özel bir süt firmasına verilmek istenmesi köylülerin tepkisine yol açtı.

Ekleme: 27.09.2024 23:55:07 / Güncelleme: 27.09.2024 23:57:34 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Köye giden il encümenlerine tepki gösteren köylüler, köyü ve hayvancılığı bitirecek bu büyük hatadan derhal vazgeçilmesini istedi.

Sütaş'a verilmek istenen arazide bir araya gelen köylüler adına konuşan Köy Muhtarı Bedri Kancura, "Yıllardır köylülerimizin kullandığı, hayvanlarımızı otlattığımız alanlar, Sütaş'a peşkeş çekilemez. Köyümüzün en verimli toprakları buralar. Devletimizden bunun önüne geçmesini istiyoruz. Buralar Sütaş'a verilirse, köy biter. Köyde hayvancılık biter. Nereye, kime sığınacağımızı şaşırdık. Sayın Valimiz ve sayın milletvekilimizden bir an önce bunu durdurmalarını talep ediyoruz. Köylüye mi destek olacaklar yoksa Sütaş'a peşkeş mi çekecekler" dedi.

"Sütaş ve yerel yönetimler, Bingöl Kumgeçit köyündeki arazilerin geleceğini tehdit ediyor" diyen Muhtar Kancura, "Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş, Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi" ifadelerini kullandı. (İLK