Batı Şeria yönetiminin işgal güçleriyle işbirliği iddialarına ilişkin Hamas'tan sert uyarı! 

Hamas, Batı Şeria yönetiminin mücahidlere engel olduğu ve işgal güçlerinin baskınlarına karşı genişletilmiş pusu noktalarını açığa çıkardığına dair iddialara binaen Batı Şeria yönetimine uyarı da bulundu.

Ekleme: 25.09.2024 16:41:45 / Güncelleme: 25.09.2024 17:21:40 / Dünya
Destek için 

Hüseyin Gültekin - Hamas'tan yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki yerel yönetim organlarının direnişçileri gözetlediği, silahlara el koyduğu ve işgal güçlerinin baskınlarına karşı genişletilmiş pusu noktalarını açığa çıkardığına dair iddialar gündemde yer edindiği belirtilirken özellikle Batı Şeria' yönetiminin, direniş güçlerine ait birçok bombanın etkisiz hale getirilmesi, bu organların işgal güçleriyle tam bir işbirliği içinde hareket ettiği yorumlarına yol açtı belirtildi.

Bu durumun, bazı kesimler tarafından, Filistin halkına ve topraklarına yönelik haksız saldırılara fiili bir ortaklık olarak değerlendirildiği belirtilirken uyarıda bulunuldu.

Hamas yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Batı Şeria'daki yönetim organlarının direnişçileri gözetlemesi, silahlarına el koyması, işgal güçlerinin baskınlarına karşı hazırlanan pusu yerlerini açığa çıkarmaya devam etmesi ve özellikle Batı Şeria'nın kuzeyinde bugün gördüğümüz gibi direniş güçlerine ait birçok bombanın etkisiz hale getirilmesi, işgal güçleriyle tam bir işbirliği içinde hareket etmek anlamına gelmektedir. Bu, halkımıza ve topraklarımıza karşı yapılan haksız saldırılarda fiili bir ortaklık demektir.

Bu şüpheli saldırı, işgal güçleri ve onların yerleşimci çetelerinin devamlı saldırılarıyla aynı zamana denk gelmesi, bugün Güney El-Halil'deki Dura şehrinde yaşanan olaylar, Filistin polisine ait bir aracın yerleşimciler tarafından ele geçirilmesi gibi olaylar, yönetim organlarının tutumu ile gerçekte yaşanan durum arasındaki büyük çelişkiyi gözler önüne sermektedir. Bu, direnişin her türlü çabasının desteklenmesi gerektiğini gösterirken, direnişçilerin gözetlenmesi ve bombalarının etkisiz hale getirilmesi gibi adımların doğru olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

Bu uygulamaların tüm ulusal değerlere aykırı olduğunu, halkımızın direnişi ve fedakârlıklarına zarar verdiğini, güvenlik güçlerinin asli görevi olan vatandaşları koruma ve onları savunma rolüyle açık bir çelişki içinde olduğunu vurguluyoruz. Özellikle Aksa Tufanı mücadelesinin devam ettiği bir dönemde, işgalin, onun hain planlarının ve yerleşimci emellerinin Batı Şeria’yı daha fazla Yahudileştirme ve ilhak etme hedeflerini bertaraf etmek için tüm çabaların birleştirilmesi gerektiği bir zamanda bu tür davranışlar kabul edilemez.

Yönetimin liderliğini bu şüpheli ve reddedilen davranışlara son vermeye ve güvenlik güçlerini direnişe katılmaya, işgale karşı koymaya ve topraklarımızdan defetmeye yönelik çalışmaya davet ediyoruz."

"İslami Direniş Hareketi – Hamas"