Filistin Alimler Birliği'nden işgalin Lübnan saldırısına tepki

Filistin Alimler Birliği, "Siyonist düşman, İslam Ümmetinin bölünmüşlüğü ve parçalanmışlığı karşısında İslam alemine parça parça saldırmaya devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Ekleme: 24.09.2024 22:25:04 / Güncelleme: 24.09.2024 22:45:49 / Dünya
Destek için 

Filistin Alimler Birliği, siyonist düşmanın Lübnan'a yönelik suç teşkil eden saldırısı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Allah (azze ve celle) Hac Suresi 39. Ayetinde, 'Kendilerine savaş açılan Müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah’ın onlara yardım etmeye gücü yeter' buyuruyor.

Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah'a, salât ve selam efendimiz Muhammed'e, ailesine, ashabına ve kıyamete kadar onun izinden iyilikle gidenlerin üzerine olsun.

Filistin Alimler Birliği olarak, geniş çapta katliamlar sonucunda yüzlerce şehidin ve binlerce yaralının hayatını kaybetmesine neden olan siyonist çetelerin yürüttüğü insanlık dışı savaşı büyük bir öfke ve kınamayla takip ediyoruz. Bu savaş, siyonist düşmanın suçlamalarını bir kez daha doğrulamaktadır. Siyonist düşman, Allah’ın izniyle ve cihadın gücüyle kontrol altına alınmadıkça masum insanların kanını dökmekten vazgeçmeyeceğini bir kez daha teyit etmektedir.

Düşman ordusunun bu savaşı başlatmaya cesaret etmesi, Arap ve İslam rejimlerinin müdahalesinden emin olmasıyla gerçekleşti. Bu yüzdendir ki siyonist düşman, İslam Ümmetinin bölünmüşlüğü ve parçalanmışlığı karşısında İslam Alemine parça parça saldırmaya devam ediyor.

Şehitlerin ruhuna rahmet dilerken, yaralılara da Allah'tan şifa niyaz ediyoruz. Bütün İslam ümmetini artan siyonist zulme ve Lübnan halkına yönelik saldırıları durdurmak için canıyla, malıyla, sözleriyle ve duruşlarıyla harekete geçmeye çağırıyoruz. Allah, Tevbe Suresi 41. ayette şöyle buyuruyor, 'Kolay da olsa zor da olsa sefere çıkın ve mallarınızla canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Bilirseniz, bu sizin kendi iyiliğinizedir." (İLKHA)